Tânăra de 17 ani, ucisă de gripă, era însărcinată!

656
Tânăra de 17 ani, ucisă de gripă, era însărcinată! - gripaaprovocatunnoudecesnumarulp-1520613346.jpg

Articole recomandate

O tânără în vârstă de 17 ani din județul Covasna, care era însărcinată, a murit din cauza gripei la Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, a confirmat vineri conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Covasna.

Directorului instituției, Agoston Laszlo, a declarat pentru AGERPRES că tânăra a fost internată în urmă cu câteva zile la secția Infecțioase a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, iar apoi a fost transferată la ATI, unde a încetat din viață.

"Am primit rezultatul probelor trimise la laboratorul de la București și s-a confirmat diagnosticul", a declarat Agoston Laszlo.

Potrivit medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică, cauza decesului a fost infecție virală cu virusul gripal din grupa A H1.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a anunțat pe data de 22 februarie primul deces din cauza gripei - un bărbat în vârstă de 53 de ani din Tulcea.

Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Almos, a declarat la acea vreme că bărbatul fusese internat pentru o operație, dar, pentru că prezenta semnele unei infecții respiratorii grave, a fost transferat la Secția de boli infecțioase, unde a încetat din viață.

În acceași zi, Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a suspendat, pe termen nelimitat, programul de vizitare a pacienților, în scopul protejării acestora, după ce măsura fusese aplicată preventiv în urmă cu două săptămâni la secțiile Neonatologie și ATI.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a anunțat vineri că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 88 la nivel național. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4846 secunde