Sunteți pro sau contra Babywearing?

180
Sunteți pro sau contra Babywearing? - babywearing-1505384478.jpg

Articole de la același autor

Grup local de părinți care își poartă bebelușii se alătură și anul acesta grupurilor din întreaga lume în sărbătorirea celei de-a zecea ediții anuale a Săptămânii Internaționale a Purtării Bebelușilor (International Babywearing Week - IBW). 
Acest eveniment se derulează anul acesta în perioada 2-8 octombrie 2017 și este o ocazie deosebită pentru grupul de susținere și informare BabyWearing Constanta de a aduce în atenția comunității locale de părinți și viitori părinți beneficiile purtării bebelușilor. 


"Babywearing", un termen folosit cu sensul purtării unui bebeluș sau copil mic pe corp folosind un sistem de purtare (carrier) din material textil, oferă părinților flexibilitate să aibă cel puțin o mână liberă în timp ce își cară copiii. Există însă și studii care scot la lumină cum această practică are numeroase beneficii atât pentru copii cât și pentru cei care îi îngrijesc. Un studiu publicat de revista "Pediatrics" în 1986 a descoperit că bebelușii de 6 săptămâni, purtați cel puțin 3 ore pe zi într-un sistem de purtare moale au plâns și s-au agitat cu 34% mai puțin decât alți bebeluși, iar 51% au plâns mai puțin seara. Un alt studiu, publicat în revista "Child Development" în 1990, a descoperit că mamele care au primit sisteme de purtare moi din pânză la naștere au fost mult mai receptive cu bebelușii lor și au avut bebeluși atașați mai temeinic decât mamele care au primit scaune de plastic pentru nou născuți.


Tema aleasă pentru acest an de către organizația non-profit Babywearing International este "Threaded together" - "Țesuți împreună". Inspirația pentru această temă a venit de la textilele și procesul de țesere pentru toate sistemele de purtare pe care le folosesc părinții. Toate acele țesături individuale, odată țesute, creează un material. Toți acești părinții purtători se unesc într-o comunitate globală, sunt aduși împreună prin faptul că folosesc sisteme de purtare pentru a își purta
bebelușii. 


Logo-ul evenimentului este compus din trei figuri umane în culorile portocaliu, albastru deschis și albastru închis. Acestea se țin de mâini și arată ca și cum ar fi fost făcute din același fir care creează, de asemenea un cerc, creând o bordură în jurul lor schimbându-și culoarea la fel ca și figurile din interior.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9442 secunde