Sucurile fără zahăr, un avantaj pentru slăbit?

200
Sucurile fără zahăr, un avantaj pentru slăbit? - medicamenteexpirate-1558514470.jpg

Articole de la același autor

Populare în rândul celor care încearcă să-și țină sub control greutatea sau să reducă aportul de zahăr, băuturile dietetice au stârnit multe controverse cu privire la efectele pe care acestea le au asupra dietei și sănătății. Băuturile "light" sau "diet" conțin un număr mare de îndulcitori pentru a suplini lipsa zahărului și a conferi băuturii un gust plăcut. Printre cei mai folosiți îndulcitori la prepararea sucurilor light se numără aspartamul, cyclamatul de sodiu, acesulfam-K, zaharina, sucraloza, specifică romedic.ro. Pe lângă îndulcitori, cele mai cunoscute băuturi light carbogazoase conțin apă carbonatată, caramel, acid fosforic, benzoat de potasiu, acid citric, cafeină. 


Deoarece băuturile dietetice nu au calorii, este firesc să presupunem că sunt de ajutor celor care vor să scape de kilogramele nedorite. Cu toate acestea, cercetătorii spun că lucrurile stau altfel. În urma mai multe studii, ei au constatat că utilizarea îndulcitorilor artificiali și consumul de alcool în cantități mari sunt asociate cu un risc crescut de obezitate și sindrom metabolic. Băuturile dietetice pot crește pofta de mâncare, stimulând hormonii foamei și modificând receptorii gustului. Deoarece astfel de băuturi nu au calorii, aceste modificări pot determina un aport mai mare de alimente dulci, ducând la creșterea în greutate. 
Specialiștii mai spun că legătura dintre băuturile dietetice și creșterea în greutate poate fi explicată prin faptul că persoanele cu obiceiuri alimentare nesănătoase consumă produse bogate în calorii. Creșterea în greutate pe care o experimentează poate fi cauzată de aceste obiceiuri alimentare existente, nu de băuturile dietetice. 


Deși băuturile dietetice nu au calorii, zahăr sau grăsimi, în urma mai multor studii, oamenii de știință au descoperit că acestea favorizează apariția diabetului de tip 2 și a bolilor de inimă. Mai mult, specialiștii spun că băuturile dietetice cresc riscul apariției tensiunii arteriale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7879 secunde