Stop risipei de alimente! Constanța, implicată în nobila campanie

158
Stop risipei de alimente! Constanța, implicată în nobila campanie - risipa1-1571383503.jpg

Articole recomandate

Săptămâna aceasta, s-a sărbătorit, și la Constanța, Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. 


Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța spun că alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane, iar cu această ocazie, atrag atenția întregii societăți asupra problemei siguranței și a risipei alimentare. 


"Risipa de alimente este o problemă mondială, care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere. Asigurarea securității alimentare a populației este obligația fiecărui stat. Problema securității alimentare, a accesului populației la produse agroalimentare de bază și de calitate corespunzătoare constituie o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Tocmai de aceea, asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii contribuie la liniștea socială, la stabilitate și prosperitate", a subliniat dr. Loti Popescu, master în promovarea sănătății. 


Ea a precizat că obiectivele principale ale campaniei din 2019 se referă la creșterea rolului și a gradului de informare și implicare a societății civile și a publicului larg în realizarea și implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei de hrană din România și asigurarea siguranței alimentelor. 


Pe de altă parte, se dorește promovarea măsurilor privind reducerea risipei de alimente în România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9911 secunde