Specialiștii vă recomandă să faceți testul pentru depistarea gripei

206
Specialiștii vă recomandă să faceți testul pentru depistarea gripei - gripa3-1570606900.jpg

Articole de la același autor

A venit frigul și o dată cu el își fac apariția încet-încet și infecțiile respiratorii. Tocmai de aceea, specialiștii Spitalului "Isis" vă recomandă să faceți testul pentru depistarea gripei. Medicii spun că acesta se poate efectua la orice vârstă, în baza exudatului nazal. 


"Sezonul gripal este pe val, iar vremea rece poate fi periculoasă, pentru că ajută virusul să se răspândească mai repede, mai ales în colectivitate.


Dacă faceți parte dintre categoriile vulnerabile și vă temeți de efectele secundare ale unui vaccin antigripal, o soluție este să apelați la testele de gripă. Acesta este un test calitativ, rapid, care detectează antigenele gripale influenza A și B din secrețiile nazale ale pacienților cu simptome de gripă. Testul de gripă este recomandat nu doar înainte de vaccinarea antigripală, ci și în cazul în care s-au instalat deja simptome precum tuse, strănut, dureri de cap, de gât și de spate, febră", au declarat medicii constănțeni. 


Rezultatele acestor teste sunt gata în 24 de ore, iar în baza acestora, medicul poate oferi un diagnostic și, mai ales, un tratament corect.


Acest tip de investigație este recomandată în special persoanelor cu imunitate slăbită, cum sunt copiii și vârstnicii, celor cu hepatite, diabeticilor și celor cu alte probleme de sănătate mai grave. 


Reamintim că gripa sezonieră este cauzată de virusuri umane gripale care infectează căile respiratorii, respectiv nas, gât, bronhii și uneori plămâni. Cele mai frecvente simptome ale gripei sunt: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap. 


În plus, spre deosebire de răceală, gripa se manifestă și prin dureri musculare. De asemenea, gripa apare brusc, în timp ce debutul răcelii este mai lent și este însoțit de usturimi în gât, nas înfundat și dureri de cap. În ceea ce privește temperatura corpului, în cazul gripei, aceasta depășește 38 de grade, iar în cazul răcelii, bolnavii nu au temperatură, ci stări febrile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Martie 2019
Stire din Sănătate : Gripa a mai făcut o victimă!
Miercuri, 18 Septembrie 2019
Stire din Social : A sosit vaccinul antigripal, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6826 secunde