RUJEOLA FACE RAVAGII în România. Sute de oameni afectați în doar o săptămână

168
1
RUJEOLA FACE RAVAGII în România. Sute de oameni afectați în doar o săptămână - rujeola-1518258133.jpg

Articole recomandate

Peste 120 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, jumătate în județele Vaslui, Bacău și Suceava. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 10.749, peste 10.200 de cazuri fiind la persoane nevaccinate deloc. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunță că în ultima săptămână s-au înregistrat 126 de cazuri noi, jumătate dintre acestea fiind confirmate în județele Vaslui, Bacău și Suceava.


Potrivit statisticilor, 35 de cazuri s-au înregistrat în Vaslui, câte 15 în Bacău și Suceava, 12 în Iași, 11 în Prahova, 9 în Brăila, 5 în Dâmbovița, 4 în Constanța, câte 3 în București, Giurgiu și Vrancea, câte două în Botoșani, Brașov și Ialomița și câte unul în Tulcea, Mureș, Ilfov, Harghita și Argeș. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este de 10.749, dintre care 38 de decese.


Cele mai multe decese, respectiv nouă s-au înregistrat în județul Timiș unde sunt, de altfel, și cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai înregistrat șapte decese în Dolj, șase în Arad, trei în Caraș-Severin, două în Neamț și câte unul în Suceava, Bihor, Brașov, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.


Peste 10.200 dintre persoanele care s-au îmbolnăvit de rujeolă erau nevaccinate cu nicio doză, cele mai multe fiind fin grupa de vârstă 1-4 ani. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii, conform stiripesurse.ro.


Comentează știrea

Bibbi
10 februarie 2018
Rujeola

Este rusinos ca o astfel de epidemie se raspindeste. Vaccinati-va copiii oamenii buni , altfel le riscati vietile. Chiar adultii se pot vaccin ,ei pot face forme mai grave de boala.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Yoga reduce depresia și anxietatea
Miercuri, 07 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Încă două decese din cauza gripei
Pagina a fost generata in 2.0768 secunde