Raed Arafat: "Până în 2020 va exista un deficit de un milion de lucrători sanitari în toată Europa"

458
1
Raed Arafat:

Articole de la același autor

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a declarat că din cauza unor reglementări europene în România nu pot fi aduși medici din alte țări, dar împreună cu Colegiu Medicilor din România se are în vedere atragerea unor medici români care s-au calificat în afară și care vor să revină în țară. 


Arafat a amintit că sunt cazuri de medici în Germania, în Statele Unite ale Americii, de medici care ar dori să revină să lucreze în țară, dar anumite prevederi din legislația Ro-mâniei nu fac posibil acest lucru. Acesta a spus că recunoaște problema lipsei personalului medical în zone izolate greu accesibile, dar acest lucru este valabil și în alte țări în care s-a apelat la suportul unor lucrători care sunt atestați pentru sistemul sanitar, ceea ce se dorește să se facă și în România. Mai mult, acesta a spus că cele 3000 de posturi deblocate au fost distribuite de Ministerul Sănătății către unitățile subordonate și de autoritățile locale, unităților sanitare subordonate acestora și în prezent se organizează concursuri. Consilierul de stat al premierului pe probleme de sănătate, prof. dr.Vasile Cepoi, a subliniat că se discută cu CMR pentru a găsi o soluție pentru mărirea veniturilor medicilor. El s-a referit și la o viitoare rectificare bugetară care ar trebui să aibă loc până la sfârșitul anului, conform Agerpres. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Raed Arafat preia sănătatea
Pagina a fost generata in 0.3323 secunde