Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 99

219
Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 99 - spital1-1549800675.jpg

Articole recomandate

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 99, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.


Potrivit sursei citate, este vorba de o femeie de 73 de ani din județul Prahova, care a decedat sâmbătă. Ea era confirmată cu virusul gripal tip A H1pdm09, avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat vineri seară că potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) încă nu se poate vorbi despre un trend descrescător în evoluția gripei.

"Săptămâna trecută evoluția gripei a avut un trend crescător, cu o evoluție națională. Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 98, având peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate și peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Național de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreștere sau un trend descrescător", a declarat Sorina Pintea la un post TV.

Ea a reamintit că au fost achiziționate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate în grupele de risc.

"Am achiziționat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în județe. Până miercuri la prânz erau distribuite în 17 județe. (...) Vorbim de vaccinuri pentru persoanele de risc, pentru că de altfel cele 98 de decese au avut în comun un singur lucru - persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiții medicale preexistente", a spus Pintea.

Ministrul a precizat că populația încă se mai poate vaccina împotriva gripei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 10 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Gripa a ucis 101 oameni în România
Duminică, 10 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Gripa nu are, încă, un trend descrescător
Vineri, 08 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Bercea Mondial, eliberat condiționat
Vineri, 08 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Limitați consumul de zahăr!
Vineri, 08 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Ce înseamnă liniile albe de pe unghii
Pagina a fost generata in 1.9582 secunde