Nu intrați în panică! Fibroamele uterine nu înseamnă cancer

176
Nu intrați în panică! Fibroamele uterine nu înseamnă cancer - fibroame-1528444782.jpg

Articole recomandate

Fibromul uterin este, practic, o masă celulară care se dezvoltă la nivelul uterului, în interiorul cavității uterine, la exteriorul uterului sau în grosimea peretelui acestuia. Afecțiunea mai este denumită și tumoră fibroasă, dar trebuie precizat că aceasta nu este o tumoră malignă (cancer). 


La ora actuală, statisticile arată că fibroamele sunt mai frecvent întâlnite la femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani. Partea proastă este că încă nu se cunoaște care este cauza apariției acestor fibroame. Cert este că ele apar atunci când celulele cresc peste măsură în stratul muscular al uterului. Apoi, odată ce fibromul se dezvoltă, estrogenii și progesteronul par a influența creșterea acestuia. 


"Fibroamele uterine sunt tumori necanceroase care cresc din straturile musculare ale uterului. Acestea se pot trata chirurgical prin operația de tip laparoscopic, prin îndepărtarea formațiunii tumorale, lăsând uterul intact, dar și prin operația de histectomie, dar numai în anumite cazuri. Fibroamele uterine pot include o serie de simptome, în funcție de mărimea, poziția din uter și apropierea de organele pelvine adiacente, precum: dureri de spate, stări de extenuare excesivă, sângerări uterine dureroase ce duc la anemie. Complicațiile, deși rare, pot fi dureroase, doar dacă sunt netratate corespunzător", a declarat dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4395 secunde