Negii pot fi îndepărtați rapid, prin cauterizare

540
Negii pot fi îndepărtați rapid, prin cauterizare - negii-1560327378.jpg

Articole recomandate

Negii sunt niște excrescențe ale pielii cauzate de infecția cu HPV, din cauza prezenței acestui virus ei fiind extrem de contagioși. De multe ori se întâmplă ca ei să dispară de la sine, dar acest lucru se petrece în aproximativ doi ani. Așa că, dacă vă deranjează din punct de vedere estetic, pot fi îndepărtați prin diferite metode. În prezent, există două etape de tratare a negilor. 


Prima etapă este reprezentată de îndepărtarea leziunilor existente prin cauterizare, o manevră simplă, care se face cu anestezie locală, cu cremă sau prin injectare. Pentru leziunile multe și mărunte, este de preferat anestezia cu cremă, căci permite confortul pacientului când sunt de tratat zone întinse. 


A doua etapă este reprezentată de prevenirea recidivelor prin creșterea imunității cutanate. Practic, se încercă evitarea factorilor favorizanți printr-o medicație specifică virozelor cutanate. 


Negilor din zonele cu piele groasă, întâlniți în special în talpă, palmă sau genunchi, li se mai spune veruci vulgare. Confundați ușor cu bătăturile, negii sunt adesea tratați greșit la pedichiură, manichiură, unde, de cele mai multe ori, se încearcă scoaterea lor cu forfecuțe sau alte obiecte ascuțite, care devin contaminate. 


În zonele cu piele groasă nu pot crește la suprafață, astfel ca se înfig în piele ca un cui. Cu cât ne prezentăm mai târziu la medicul dermatolog, cu atât trauma este mai mare, pentru că în acest fel crește riscul de recidivă. Nu în ultimul rând, trebuie acordată o atenție deosebită și verucilor periunghiale, deoarece, în cazul în care se întârzie tratamentul, rădăcinile de sub unghie afectează creșterea acesteia pe viață. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7105 secunde