Ecaterina Andronescu, despre eroarea de la simularea Evaluării Naționale

351
Ecaterina Andronescu, despre eroarea de la simularea Evaluării Naționale - andronescupregatesteonoualege840-1552480696.jpg

Articole recomandate

Eroarea apărută la unul dintre subiectele de la proba de Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale, la clasa a VIII-a, este una "impardonabilă", însă aceasta nu a afectat elevii, a declarat miercuri ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.


"Fără îndoială este o greșeală a celor de la Consiliul Național de Evaluare și Examinare. Am înțeles că ieri au trimis un comunicat de presă și au cerut scuze. Subiectul nu afecta în niciun fel rezolvările pe care le impunea acest subiect. Este impardonabil după părerea mea ca un profesor de Limba română să nu știe să atribuie corect un text indiferent că este vorba despre o poezie sau un alt fel de text. Deci aceasta rămâne o greșeală impardonabilă, așa cum spuneam, dar nu au fost afectați elevii", a spus ministrul.

Presa a relatat marți că a apărut o eroare la unul dintre subiectele de la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională, care a avut loc luni. Este vorba despre poezia unui poet german, care a fost prezentată ca fiind a poetului român Ștefan Octavian Iosif, acesta fiind doar cel care a tradus-o în română și nu autorul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3083 secunde