Ce boală vă afectează puternic pleoapele

217
Ce boală vă afectează puternic pleoapele - blefarita-1576053767.jpg

Articole recomandate

Medicii oftalmologi consultă, zilnic, o mulțime de pacienți, unii dintre ei fiind diagnosticați cu blefarită, o inflamație care atacă pleoapele. 


Dr. Roxana Predescu afirmă că forma cea mai frecventă debutează în asociere cu acneea rozacee sau dermatita seboreică. De obicei, marginile pleoapelor sunt masiv colonizate cu stafilococi, iar la examinarea clinică apar lipicioase, ulcerate, cu cruste ce se lipesc de gene. 


"De regulă, simptomele dominante ale bolii sunt pruritul, senzația de arsură a marginilor pleoapei, roșeața și edemul, dar diagnosticul se stabilește pe baza examinării. Oamenii trebuie să știe că afecțiunea cronică este tratată prin igiena pleoapei, iar aici ne referim la blefarita seboreică, în cazul căreia se aplică, de mai multe ori pe zi, comprese calde. Semnele comune, însă, în toate timpurile de blefarită includ pruritul și senzația de arsură a marginilor pleoapei și iritația conjunctivală cu lăcrimare și fotofobie. 


În plus, în blefarita acută ulcerativă se dezvoltă mici pustule în foliculii genelor, iar eventuala îndepărtare a lor va forma ulcere marginale puțin adânci. Apoi, crustele lasă o suprafață hiperemică atunci când sunt îndepărtate. Mai rău este că pleoapele devin alipite împreună cu secrețiile uscate, în timpul somnului, iar blefarita ulcerativă recurentă poate duce chiar la pierderea genelor și cicatrici ale pleoapei", a explicat specialistul. 


În blefarita acută neulcerativă, în schimb, genele pot deveni crustoase, cu lichid seros uscat. De asemenea, în blefarita seboreică apar scuame grăsoase, ușor de îndepărtat, ce se formează pe marginile pleoapei. În disfuncția glandelor meibomiene, examinarea dezvăluie orificii glandulare dilatate, ce elimină la presiune secreții ceroase, vâscoase sau galbene. 
Partea bună a lucrurilor este că blefarita acută răspunde, de cele mai multe ori, la tratament, dar poate recidiva sau se poate transforma într-o blefarită cronică. 


În ceea ce privește blefarita cronică, aceasta este nedureroasă, recidivantă și rezistentă la tratament. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5336 secunde