Ce afecțiuni grave sunt provocate de consumul excesiv de carne

214
Ce afecțiuni grave sunt provocate de consumul excesiv de carne - consumulexcesivdecarne-1558514380.jpg

Articole de la același autor

Dintre toate alimentele de bază sau ingrediente, carnea poate fi cel mai toxic aliment, concentrând, pe lângă antibiotice și hormoni, acceleratori de creștere și anabolici, și pesticidele, și chimicalele din vegetale, furaje și cerealele consumate. 


Un studiu recent arată că persoanele care consumă frecvent carne au mult mai des probleme de tranzit intestinal, constipație, o imunitate redusă, sensibilitate hepatică mărită și o tendință mult mai mare de a acumula țesut adipos și de a crește în greutate. Mai grav este că, la ora actuală, medicii au observat cum consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariția mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic și ovarian, specifică csid.ro. 


Persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Minnesota. 


Carnea bine făcută, aproape arsă, la grătar, pe tavă sau în ulei conține chimicale care cauzează cancer, printre care aminele heterociclice. Mai multe studii au arătat o legătură între acești compuși chimici și riscul de cancer. Pe lista afecțiunilor produse de consumul de carne, mai putem adăuga afecțiunile cardiovasculare și insuficiența cardiacă, litiaza renală cu oxalați, arterita obliterantă. 


În plus, nitriții din unele cărnuri și mezeluri pot provoca alergii sau intoleranțe alimentare. Hormonii prezenți în carne pot genera tulburări endocrine, acnee și celulită, dar și dereglarea greutății. 


Pentru a-ți păstra sănătatea timp îndelungat, este necesar să-ți înveți și să îți asculți corpul, deoarece acesta îți transmite semnale constant, mai ales atunci când se lovește de anumite impedimente în a digera carnea. Un semnal important este foamea exagerată, declanșată de aportul mare de proteine în organism. Dacă de regulă consumi foarte multă carne și tot simți că îți este foame, acesta este semnalul că organismul tău nu digeră corespunzător carnea și este bine să limitezi pe cât posibil consumul ei. În cazul în care carnea consumată nu este digerată corespunzător, te vei confrunta și cu apariția unui miros neplăcut la nivelul aparatului bucal, respirație greoaie și neplăcută, cât și cu un sistem imunitar slăbit. 
Madlena CĂLUGĂREANU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7145 secunde