Boala care ne slăbește mușchii până la epuizare

398
Boala care ne slăbește mușchii până la epuizare - miasteniagravis-1484586476.jpg

Articole de la același autor

Miastenia gravis este o tulburare autoimună cronică caracterizată printr-o slăbiciune musculară accentuată. Această boală apare la vârste tinere și afectează indivizii de ambele sexe, dar este, totuși, o boală întâlnită mai des la femei decât la bărbați. "Miastenia gravis se datorează unei boli de transmisie al impulsului nervos de la nerv la mușchi, la nivelul sinapsei dintre nervi și mușchi. Aceasta se manifestă printr-o slăbiciune musculară, care apare în mod special la efort. Uneori se manifestă prin cădere, persoanele afectate cad pur și simplu pe jos. Alteori, le cad pleoapele și li se îngreunează vorbirea", ne-a declarat dr. Ildiko Toldișan, medic neurolog. 


De multe ori, a precizat specialistul, bolnavii trebuie operați, acestora făcân- du-li-se timectomie. Oricum, indiferent de situație, că sunt operați sau nu, bolnavii trebuie monitorizați toată viața. Specialiștii susțin că în unele cazuri, miastenia gravis afectează mai mulți membri ai unei familii, deși boala nu se poate moșteni și nici nu este contagioasă. Ba chiar este considerată o boală autoimună în care corpul atacă greșit propriile structuri. 


Aceasta apare atunci când comunicarea normală dintre nerv și mușchi este întreruptă la nivelul joncțiunii neuro-musculare, locul unde celulele nervoase se conectează cu fibrele musculare controlate. Primele simptome pe care o persoană cu miastenie gravis le resimte sunt slăbiciunea mușchilor oculari, probleme cu transpirația și dificultăți în ceea ce privește controlul expresiei faciale. 


Alte simptome ale misteniei gravis includ vorbirea defectuoasă, vederea dublă, mersul clătinat, slăbiciunea mâinilor, degetelor, picioarelor și a gâtului etc. Din păcate, oamenii nu își dau seama imediat că suferă de această afecțiune. 


Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde