Bilanțul West Nile în România: 11 persoane au fost infectate în ultimele luni, iar două au murit

153
Bilanțul West Nile în România: 11 persoane au fost infectate în ultimele luni, iar două au murit - west-1566481004.jpg

Articole recomandate

Începând cu data de 3 iunie, numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile în România a ajuns la 11 persoane, iar două persoane au decedat, informează Institutul Național de Sănătate Publică, citat de Agerpres.


"În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 - 21.08.2019 au fost înregistrate 11 cazuri de infecție cu virusul West Nile. S-au înregistrat două decese în Călărași și Buzău", se arată în informare.


Cazurile au fost înregistrate în județele Galați (3 cazuri), Călărași (2 cazuri) și câte un caz în Buzău, Dolj, Iași și Tulcea. În București au fost în registrate două cazuri.


Specialiștii recomandă populației să evite expunerea la țânțari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să utilizeze substanțe insecticide în locuință/ în jurul locuinței, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0359 secunde