ALERTĂ! Încă un sirop de tuse pentru copii, retras de la vânzare!

197
ALERTĂ! Încă un sirop de tuse pentru copii, retras de la vânzare! - epistat-1550316867.jpg

Articole recomandate

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare din România. Este vorba de Epistat, sirop și comprimate. Substanță activă este – fenspirida – aceeași ca în cazul Eurespal, medicament fabricat de un producător francez și retras deja de marți de la vânzare.


Epistat este folosit pentru tratarea tusei și expectorației atât la adulți cât și la copiii de peste 2 ani. Mai multe studii au arătat că fenspirida, substanța activă, poate provoca tulburări ale ritmului cardiac.


În urmă cu trei zile, Agenția națională pentru medicamente din Franța, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizația de punere pe piață a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal.


Hotărârea a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanța activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace.


În Franța, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile și sirop, din farmacii și depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie. În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat și să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.


Autoritățile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situația ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continent.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8525 secunde