Afecțiuni ereditare. Copiii moștenesc de la părinți problemele dentare

161
Afecțiuni ereditare. Copiii moștenesc de la părinți problemele dentare - copiiimostenesc-1558084841.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă, începând cu momentul nașterii, dobândim o serie de microbi specifici cavitații bucale, ca moștenire de la părinți, aceștia nu sunt cauza principală a apariției durerilor și problemelor dentare, arată un nou studiu efectuat de un grup de cercetători americani, recent publicat în jurnalul de specialitate "Cell Host and Microbe". 


Datele studiului au arătat că microorganismele din cavitatea bucală au fost asemănătoare între gemenii identici, prin comparație cu perechile de gemeni fraterni, iar acest lucru sugerează că moștenirea genetică joacă un rol central pentru microbiomul oral. În timp ce rezultatele studiului oferă dovezi noi că moștenirile genetice pot contribui la apariția problemelor sănătății orale în primii ani de copilărie, medlife.ro subliniază importanța bunelor obiceiuri alimentare și a igienei orale pentru sănătatea dentară. 


Părinții ar trebui să aibă în vedere faptul că de sănătatea dentară a celor mici este responsabilă atât dieta, cât și moștenirea genetică, dar nu trebuie să neglijeze faptul că mediul înconjurător poate reprezenta un factor al bunei dezvoltări a acestora. De aceea, periajul dinților joacă un rol decisiv în prevenirea cariilor dentare. 


Cu cât intervenim la îndepărtarea resturilor alimentare prin intermediul periajului dentar și a clătirii cavitații bucale, cu atât este mai puțin probabil ca cei mici să dezvolte carii. De asemenea, părinții trebuie să acorde mai multă atenție consumului alimentelor zaharoase și a băuturilor răcoritoare în rândul celor mici pentru a reduce riscul apariției cavităților dentare. 


Consumul de dulciuri nu doar încurajează dezvoltarea bacteriilor, ci contribuie la îndepărtarea populațiilor de bacterii bune moștenite de la părinți prin naștere. 


Madlena CĂLUGĂREANU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8627 secunde