A fost realizată prima operație intervențională la inimă cu hologramă

358
A fost realizată prima operație intervențională la inimă cu hologramă - 646x404-1528886397.jpg

Articole de la același autor

Prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România a fost realizată ieri, de medicul primar Florina Pinte și transmisă live pe internet. Procedura intervențională a avut ca scop tratarea unei malformații cardiace congenitale denumită Persistență de canal arterial (PDA) la o femeie de aproximativ 25 de ani.


PDA este o maladie care apare atunci când canalul arterial al unui nou-născut nu se închide după naștere, permițând astfel sângelui să treacă din circulația sistemică în cea pulmonară. Pacienții cu PDA medie sau mare pot prezenta simptome ce variază de la respirație grea la efort până la insuficiență cardiacă.


Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie intervențională și doctor în științe medicale, cea care a realizat operația în direct, a făcut peste 50.000 de proceduri diagnostice (coronarografii, cateterisme cardiace în malformații congenitale de cord și boli valvulare, arteriografii carotidiene, renale și periferice ale membrelor inferioare și superioare), precum și numeroase proceduri intervenționale de tratament.


Holograma inimii umane este o experiență pregătită special pentru utilizatori, iar aceștia o pot viziona cu ajutorul unui telefon sau al unei tablete, pe care va fi așezat un obiect sub formă de prismă.


Aceasta va permite privitorilor să aibă o perspectivă completă asupra procesului prin care se acționează asupra inimii. Întreaga experiență este una inedită, menită să educe și să informeze publicul, dar și să strângă relația dintre oameni și actul medical.
Intervenția de la AngioLife (parte din MedLife) a fost comentată în direct de specialiști, care au detaliat ce se întâmplă în sala de intervenții. Astfel, pacienții pot înțelege mult mai bine ce se întâmplă în spatele ușilor sălii de operații și se pot familiariza cu strategia medicală abordată de către medici în astfel de cazuri. În plus, rezidenții, dar și medicii specialiști care nu au acces la astfel de intervenții pot urmări și învăța noi tehnici operatorii.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2333 secunde