A fost confirmat al 18-lea deces provocat de gripă

330
A fost confirmat al 18-lea deces provocat de gripă - spital-1518278759.jpg

Articole recomandate

Al optsprezecelea deces provocat de gripă a fost confirmat în Galați, la o femeie în vârstă de 60 de ani, anunță sâmbătă, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).


Conform CNSCBT, este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Galați, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal.


În total, în România au fost înregistrate, în această iarnă, 18 decese din cauza gripei.


Al șaptesprezecelea deces provocat de gripă a fost confirmat vineri în București, la o femeie de 78 de an. Nu se cunoaște încă dacă femeia de 78 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, era vaccinată, preciza CNSCBT.


Opt dintre decese au fost raportate în această săptămână, fiind vorba despre o fetiță de 8 ani din Neamț, un bărbat în vârstă de 66 de ani din județul Bihor, doi bărbați în vârstă de 40, respectiv 50 de ani din județul Mureș, doi bărbați de 62, respectiv 73 de ani și o femeie de 66 de ani din județul Iași și un bărbat în vârstă de 78 ani din Dâmbovița. Toți aveau și alte afecțiuni și erau nevaccinați antigripal.


Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile precizează că în săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie la nivel național s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, comparativ cu 252 de cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.


La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă, IACRS și pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a anului 2017 (96.424) și cu 23,7% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87492).


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, joi, într-o conferință de presă, că în acest moment nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, fiind "doar o circulație mai intensă a virusului gripal", care se va prelungi până în luna aprilie și trebuie luate măsuri de siguranță. Ea a precizat că medicii de familie au în stoc 135.884 de doze de vaccin antigripal.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Yoga reduce depresia și anxietatea
Miercuri, 07 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Încă două decese din cauza gripei
Pagina a fost generata in 0.9738 secunde