Ziua Armistițiului în Primul Război Mondial, marcată la Medgidia

263
Ziua Armistițiului în Primul Război Mondial, marcată la Medgidia - medgidiaziuaarmistitiului-1541951367.jpg
În cursul zilei de ieri, Primăria Municipiului Medgidia a organizat, în colaborare cu Ambasada Republicii Serbia la București și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, manifestările prilejuite de Ziua Armistițiului în Primul Război Mondial.

Evenimentul a fost dedicat grupului infirmierelor voluntare scoțiene, membre ale organizației "Spitalele Femeilor Scoțiene", având drept scop realizarea proiectului "Respect și recunoștință pentru Potârnichile Gri". Aceste eroine au alcătuit personalul medical însoțitor al armatelor ruso – române – sârbe care s-a aflat în misiune pe frontul din Dobrogea, în timpul Primului Război Mondial, alinând suferința răniților și salvând viețile a mii de soldați care au luptat pentru apărarea Dobrogei în primul Război Mondial.

În semn de prețuire și recunoștință, în anul 2017 a fost realizată o placă comemorativă în apropierea Monumentului Eroilor Sârbi, din cimitirul ortodox din municipiul Medgidia, pe care anul acesta au fost inscripționate numele a 60 de persoane, personal medical voluntar, infirmiere și doctorițe scoțiene, care s-au aflat în misiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3023 secunde