Victor Ponta: Delta devine un fel de lac Belina

531
Victor Ponta: Delta devine un fel de lac Belina - pontaproromania-1539266268.jpg
Delta Dunării devine un fel de lac Belina, spune președintele Pro România, Victor Ponta. El adaugă că centrul amenajat de Guvern la Uzlina este un loc vizitat frecvent de președintele PSD, Liviu Dragnea.


"Din păcate, acum, dacă informațiile mele sunt corecte, ne-am întors la perioada în care Delta devine un fel de lac Belina. E a lui Dragnea. (...) Am făcut centrul de la Uzlina ca pe un loc în care orice invitat din afara României să vină să vadă frumusețea României. Am adus prim-miniștri, comisari europeni, iar Dragnea merge acum cu iubita", a spus Victor Ponta, în timpul unei conferințe de presă, la Tulcea, potrivit Agerpres.


El a amintit că pentru amenajarea centrului din Uzlina au fost investite fonduri guvernamentale și că investiția a fost realizată după modelul altor state europene ale căror guverne își invită oaspeții din străinătate în vizite informale în locuri emblematice pentru statele gazdă.


Declarația a fost făcută în contextul criticilor aduse conducerii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării care, potrivit sursei citate, nu comunică cu autoritățile locale și cu agenții economici.


"Am învățat un lucru legat de Deltă, dacă rupi Administrația de autoritățile locale, dacă impui pe cineva de la București și dacă acea persoană nu are niciun dialog cu autoritățile locale, nu se coordonează, iese un dezastru. S-a mai întâmplat și-n alte dăți. Din câte am înțeles, și acum e așa. Cei de aici au ei o pilă la București și nu mai stau de vorbă. Rezultatul este un eșec. Nu poți rupe Administrația de autoritățile locale pentru că se blochează între ele. (...) Cred că mai degrabă ar trebui să fie obligatorie relația cu autoritățile locale și cu cei care investesc în Deltă, pentru că dacă nu discuți cu investitorii privați, dacă nu înțelegi că trebuie să îmbini interesul economic cu protecția, va ieși o ceartă continuă", a mai spus președintele Pro România.


Victor Ponta a amintit că, în calitate de premier al României, l-a numit pe guvernatorul Deltei, în urma consultărilor avute cu autoritățile tulcene și a menționat că va propune schimbarea legislației actuale astfel încât guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării să nu mai fie numit politic.


Guvernatorul Rezervației, Mălin Mușetescu, a refuzat să comenteze declarațiile liderului Pro România.


Liderii Pro România Victor Ponta și Daniel Constantin au susținut joi o conferință de presă la Tulcea pentru a anunțat înființarea organizației județene a partidului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.061 secunde