USR cere demisia președintelui CNAS și a purtătorului de cuvânt al instituției

190
USR cere demisia președintelui CNAS  și a purtătorului de cuvânt al instituției - usr-1563459410.jpg
Uniunea Salvați România cere demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, pentru "dezastrul provocat de blocarea, timp de 18 zile, a sistemului care gestionează funcționarea cardurilor de sănătate", dar și a purtătorului de cuvânt al instituției, "pentru declarația insultătoare și cinică la adresa românilor".

USR consideră că este inacceptabilă situația de la CNAS, care pune în pericol sănătatea românilor bolnavi și vulnerabilizează alte sute de mii de pacienți prin incapacitatea medicilor de a elibera rețete și documente medicale.

Într-un comunicat transmis Agerpres, deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru sănătate și familie, arată că, încă din februarie, s-a adoptat în cadrul Comisiilor reunite de sănătate și tehnologia informației un buget suplimentar pentru profesionalizarea și extinderea departamentului de programare "in house" al CNAS, pentru întărirea capacității profesionale a Casei de a reacționa și reconfigura sistemul informatic care înregistrează și gestionează sute de mii de operațiuni și activități medicale, dar acest departament încă nu există, iar blocajele sistemului sunt frecvente.

Potrivit sursei citate, sistemul CNAS a costat 200 de milioane de euro și a avut probleme încă de la lansarea sa din anul 2010.

Deputatul USR precizează că sistemul a fost lăsat fără mentenanță ani de zile și a avut nevoie de 11 acte adiționale pentru a funcționa rezonabil.

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a afirmat, miercuri, într-o intervenție la RFI, că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca, după repornirea sistemului, aceste operațiuni să fie înregistrate oficial. Întrebat în legătură cu situația în care, în această perioadă lungă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS a răspuns: "Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5989 secunde