Taxe și impozite mai mari în 2018, pentru constănțeni. Ce au stabilit consilierii locali

3992
12
Taxe și impozite mai mari în 2018, pentru constănțeni. Ce au stabilit consilierii locali - taxesiimpozite5-1514472254.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali constănțeni s-au reunit, joi, 28 decembrie, în cadrul unei ședințe ordinare la sediul Primăriei Constanța, unde au aprobat mai multe proiecte de hotărâre.

La ședință au luat parte 23 de consilieri. Cel mai important subiect aflat pe ordinea de zi a fost punctul numărul doi, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018. 15 consilieri din partea PSD și PMP au votat pentru aprobare, iar 6 consilieri locali PNL au votat împotrivă, toate amendamentele acestora legate de acest proiect fiind respinse, rând pe rând, în cadrul ședinței. De asemenea, consilierii independenți Romeo Rezeanu și Horia Căliminte s-au abținut de la vot.

"A fost cel mai disputat proiect pentru anul 2018. Tocmai pentru că nu aș fi vrut să ajungem în situația să nu avem un proiect de taxe și impozite, am ascultat vocea tuturor partidelor politice și am ajuns la următoarea formulă, care a întrunit votul majorității consilierilor și a consfințit proiectul de taxe și impozite", a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Cea mai importantă modificare face parte la taxa de salubritate. Propunerea inițială a vizat o creștere de la 3 la 7 lei pe lună, dar ca urmare a discuțiilor politice s-a ajuns la cifra de 5 lei pe lună. De asemenea, impozitul pentru clădiri cu destinație nerezidențială, supuse activităților economice, dar care se află în proprietatea persoanelor fizice, vor fi impozitate la cota de 0,5.

"În timpul ședinței, domnul consilier Rezeanu mi-a adus în atenție o situație particulară a medicilor de familie. I-am propus să lucrăm împreună și să identificăm soluții pentru medicii de familie. Sper ca, până în luna martie, să venim cu un proiect, pentru că singura soluție ar fi acordarea unei scheme de ajutor de minimis, evident dacă vom avea aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței", a mai precizat Decebal Făgădău.

De asemenea, taxa de ocupare a domeniului public pentru panourile publicitare a suferit modificări. Inițial, s-a avut în vedere impunerea unei taxe de 4 lei pe metrul pătrat pentru panourile care au afișaj și de 8 lei pe metrul pătrat pentru panourile care nu au afișaj. Ca urmare a discuțiilor s-a ajuns la soluția de a institui o singură taxă, de 6 lei pe metrul pătrat pe zi. Taxa vizează doar proprietarii panourilor publicitare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local a participat și deputatul Ion Stelian, care a luat cuvântul cu privire la proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele din anul 2018.

"Constat faptul că, pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea fizică, impozitul se va calcula prin aplicarea cotei de 0.1%, ceea ce va însemna o creștere de 25% față de 2017. Este o creștere nejustificată în opinia noastră. Ar fi trebuit, și am făcut această propunere, o actualizare în funcție de rata inflației. Taxa de salubritate este prea mare, în condițiile în care salubritatea nu a cunoscut o îmbunătățire din punct de vedere al serviciilor. În plus, există și acel proces cu Polaris-ul", a susținut parlamentarul Ion Stelian. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Mos Grigore de la Cutarida
29 decembrie 2017
Cloaca Maxima

Cei din Cloaca Maxima au reusit cu succes sa ne mareasca birurile.Mergand pe principiul "Pecunia non olet" basistii din PMP au votat cot la cot cu "teleormanenii " din PSD.Bravos Coane Palaz!Halal sa-ti fie!Ai cantat colinde prin curtea PSD-ului si te-a umplut Fagadau de arginti acum la sfarsit de an. Cat despre Farfuridi si Branzovenescu , care s-au abtinut, ( un fel de a tace precum kkt-ul in iarba), s-au umplut si ei de cateva copeici de arama, ce le-a mai ramas prin buzunare baietilor lui Fagadau. PS.Stimati constanteni acum stiti cine joaca rolul de "Tariceanu local" si v-a golit buzunarele pe 2018 alaturi de PSD,pramatia de PALAZ& scursurile PMP-iste.

Cta
29 decembrie 2017
Anti psd

Nu îți trebuie multa carte sa pricepi că a fost o mare greșeală votarea PSD . Sa speram că nu va ustura atât de tare !

nae
29 decembrie 2017
oaia lui daia

am ajuns precum oaia lui ceasca tunsa de doua ori pe an,pe o parte guvernul ne-a scazut veniturile mutand in carca angajatului toate taxele iar administratia locala ne-a marit darile ca sa-si creasca fondul de salarii,de, s-au marit lefurile frecatorilor de pistil basca numarul lor,fiecare primar ,sef de birou,sef serviciu simtind nevoia unei atmosfere familiale in jur asa ca neamuri bune si nebune,fini,afini si afine au incarcat organigrama si atarna la bugetul local

PSD a dat...
29 decembrie 2017
Fagadau a luat

PSD sa fie laudat ! PSD a marit salariile ?(Da,un pic)... Inseamna ca PSD ne-a dat.Au crescut preturile la alimente,tariful la energia electrica,la benzina si inflatia este cat casa ? (Da !) PSD ne-a luat. Creste pretul caselor ? (Da !) Foarte bine,inseamna ca PSD ne-a luat.Fagadau a marit taxa la gunoi si impozitul pe case ?(Da !) Inseamna ca si Fagadau ne-a luat.Daca maine ar avea loc alegeri locale Fagadau ar fi principalul castigator/favorit.Asa cum am mai spus,repet pana o sa intelegem bine,socialismul pesedist a invins la orase si la sate,in fabrici si-n uzine,pe ogoare,si-n zare.Un principiu de baza socialismului pesedist este:de la fiecare dupa posibilitati,fiecaruia dupa nevoi.De exemplu,daca un om este harnic,muncitor,daca se scoala dimineata,daca pleaca la serviciu si vine acasa tarziu,obosit,ud si cracanat de munca,inseamna ca omul nostru are posibilitati iar Fagadau(Pesedeul) il obliga sa dea(sa le deie) bani la nevoiasi,adica nevoiasilor din Primarie,in cazul nostru.Cine-i harnic si munceste ori e prost ori nu gandeste ! Dupa legile noi pesediste,cand primarul si slujbasii lui vor intra in criza de bani,cand nu le va mai ramane niciun gologan in portofel,primarul are liber de la PSD sa ne bage mana in buzunar.Nu sunt avocatul liberalilor,ba chiar ma dezgusta si prostii astia.Dar imi aduc aminte ca atunci cand liberalii s-au opus acordarii titlului de cetatean de onoare unui profesor universitar,fosta sluga la PSD,toata Constanta i-a fluierat.Cand liberalii s-au opus majorarii taxelor si impozitelor,Constanta tace.Pesede fie laudat ! Scarba fata de acest partid este din ce in ce mai mare.Toate pana intr-o zi cand va veni vremea sa zboare si ei prin acoperis asa cum a zburat si stramosul lor comunist.

ct
29 decembrie 2017
clar...

cel mai incompetent si hot primar din istoria orasului !

Papu
29 decembrie 2017
după......

......după banditul de Mazăre.

Răspuns la: clar...
Adăugat de : ct, 29 decembrie 2017
cel mai incompetent si hot primar din istoria orasului !
Cineva
29 decembrie 2017
Traiasca masa amorfa din Romania!

Ati vrut psd?sa va stea in gat,mosi senili..apoi se intreaba de ce pleaca tineretul,iesiti la vot sa starpiti mafia sau plecati din tara.Masa amorfa nu se poate si apoi plangeti pe la colturi.De ce nu iesit in strada sa ii dati jos pe borfasi?auzi,prag de 200.000€ptr mita,pai cine a vazut in viata lui atata banet?probele de p camere nu pot fo folisite.Deci vine rromul din Henri Coanda si imi dostruge casa si eu am camere si nu pot folosi imaginile de pe camera,nu?stati linistiti,ca va distrugeti singuri cu atata pasivitate la tot ce va fac astia

dexter
29 decembrie 2017
autorizatii de construire blocate

In timp ce domnul primar tinea ultima sedinta de consiliu din 2017 in primarie activitatea serviciului Autorizatii in constructii era blocata de insusi domnul arhitect sef Vanturache, in subordinea caruia este acest serviciu. Desi este in concediu acesta da dispozitii care sunt si aplicate. Oare o fi legal sau e un abuz ? De ce a blocat activitatea propriului serviciu? Pentru ca functionarii respectivi refuza sa aplice o dispozitie ilegala a acestuia. In loc sa dezamorseze acest conflict de munca domnul arhitect sef a plecat in concediu de unde, cum scriam mai sus, da dispozitii la serviciu. Domnule Fagadau, sunteti la curent cu acest lucru?

Xena
29 decembrie 2017
Impozite cladiri

Este imoral sa maresti impozitele in acest oras mort economic,deh avem 30.000 de asistați sociali/masa electorală pe seama contribuabilului.De ce se încurajează discriminarea, de ce sa plătească mai putin proprietarii cu cabinete de dr,restul lumii nu munceste si plăteste la fel?

Un oarecare
30 decembrie 2017
Toți politicienii sunt la fel !

Toți politicienii sunt copiii foștilor membri de partid comunist din România, sunt copiii foștilor securiști, așa că cei care ne conduc astăzi sunt copiii oligarhilor de altădată, copiii de astăzi sunt oligarhii de mâine și tot așa mai departe, noi, restul populației, suntem determinați să ne uităm cu jind la ei pentru că ei sunt oamenii din înalta societate românească, noi amărâții acestei țări suntem niște : jeguri, viermi, jigodii.... de pe urma cărora, ei se înfruptă și trăiesc atââât de bine, că nici în burta mamei lor, nu au trăit atââât de bine ! Funcțiile lor se transmit din tată în fiu, la fel ca la regi și mai auzim / vedem prin comentarii scriindu-se, românii adormiți, treziți-vă, ridicați-vă și dații jos pe conducătorii jefuitori și prădători, ce să dai jos din funcție pe politicienii care își transmit funcțiile din tată în fiu, chiar nu gândim când vorbim, adică vorbim vorbe vorbite ! Toți politicienii, că-s : psd, pnl, pdl, pntcd, usr, usb, pmp..., în spatele lor, stă un tată ori o mamă care a lucrat la : primărie, prefectură dar cu state vechi în securitate și așa are să fie tot mereu, pentru că funcția lor este transmisă copiilor lor, că noi vrem sau că nu vrem așa se întâmplă și are să se petreacă, exemplu : Victor Viorel Ponta securist, Sorin Grindeanu securust, Mihai Tudose securist, mulți chiar foarte mulți parlamentari sunt foști ori actuali securiști, nu asta-i problema, problema este că nu fac nimic pentru țară și poporul român, ci faci totul pentru a lor îmbogățire, prosperitate și înavuțire ?! În ei nu există : milă și iubire față de poporul român, ce să mai spunem despre iubirea față de DUMNEZEU ?! Trăim vremurile pe când ne stăpâneau fanarioții și ce are să mai fie și asta de la puțina noastră credință în DUMNEZEU !

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3999 secunde