Tăriceanu vrea alianță cu Ponta. "Vom fi a treia forță politică parlamentară"

534
Tăriceanu vrea alianță cu Ponta.

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, ieri, pe Facebook, încheierea unei alianțe politice cu Victor Ponta prin care cele două formațiuni vor avea grupuri parlamentare comune în Parlament.


"Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat despre o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD și PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare", a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.


Cu toate acestea, Tăriceanu nu precizează și cum va decurge relația cu partnerii din coaliția de guvernare de la PSD și dacă vor rămâne la guvernare, însă din reacțiile ulterioare ale lui Victor Ponta a reieșit că acesta îi cam forțează mâna pentru ca ALDE să iasă de la guvernare. 


Surse din partidul politic condus de Tăriceanu au precizat că această alianță vine în contextul în care liderul lor s-a arătat dezamăgit de decizia PSD de a susține un candidat propriu în alegerile prezidențiale și și-a lansat singur candidatura. Pe de altă parte, Tăriceanu s-a raportat, în ultimele zile, și extrem de critic privind felul în care Guvernul a decis să facă rectificarea bugetară.


Traian Băsescu: "Tăriceanu este specialist în îngropăciuni"


La scurt timp de la anunțul liderului ALDE, fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la Digi24, că alianța dintre Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta "îi va îngropa și pe unii și pe alții" și se întreabă dacă "va aduce ALDE și Pro România în guvernare sau va ieși ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiași situație în raport cu puterea".
"Încurcate sunt căile Domnului. De fapt discutăm de rămășițe sau resturi din PSD și PNL, care dacă luăm de bun comunicatul domnului Tăriceanu formează mini-USL-ul. Partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte partide, din resturi, din rămășițe. Nu vor fi deloc a treia forță politică, cred că această colaborare îi va îngropa și pe unii și pe alții pentru că domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni. Nu cred că Ponta a făcut o bună afacere, dar nici Tăriceanu nu a făcut o afacere bună pentru că Ponta nu mai este escroc. Lecuiți de performanțele lui Tăriceanu se vor despărți din nou. Ce se întâmplă ca urmare a protocolului care se va semna între cele două partide, cu participarea ALDE în guvernare? Va aduce ALDE și Pro România în guvernare sau va ieși ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiași situație în raport cu puterea", a declarat Traian Băsescu, fondatorul PMP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5522 secunde