Solicitare PNL: ministrul de Interne, chemat la audieri

283
Vicepreședintele Comisiei de apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, solicită audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, și a șefilor Jandarmeriei, în urma evenimentelor de la protestele de miercuri seară, din București.

"Având în vedere disfuncționalitățile înregistrate în intervenția Jandarmeriei la protestele din București, intervenție care, din informații publice, a implicat utilizarea gazelor lacrimogene sau a spray-urilor cu piper, folosirea disproporționată a forței și reținerea unor jurnaliști străini, solicit ca următoarea ședință a Comisiei de apărare să fie suplimentată cu următoarele puncte: 1. Audierea doamnei ministru Carmen Dan pe tema intervenției Jandarmeriei; 2. Audierea șefilor Jandarmeriei direct implicați în intervenție; 3. Cercetarea eventualelor presiuni politice asupra Jandarmeriei în vederea folosirii disproporționate a forței", afirmă Raețchi, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Agerpres.

El precizează că solicitarea sa vizează exclusiv audierea celor menționați în Parlament, în cadrul Comisiei, în conformitate cu atribuțiile legale, nu organizarea unor vizite de lucru sau protocol la sediile Jandarmeriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4852 secunde