Simpozion destinat sănătății, organizat de Comisia de femei a UDTR

399
Simpozion destinat sănătății, organizat de Comisia de femei a UDTR - udtr-1518446113.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat, zilele trecute, prima ediție a simpozionului "Educație pentru sănătate în familie", la Constanța.

Simpozionul a fost organizat de Comisia de femei a UDTR și a reunit membre ale uniunii de la filialele din Constanța, Tulcea, Medgidia, Cobadin, Tuzla și Cumpăna.

Temele abordate în cadrul manifestării au fost: diabetul și bolile de nutriție, bolile cardiovasculare și sănătatea copilului. Au vorbit pe aceste teme medicii Gonul Iusein, Melek Niculescu și Hayat Memiș.

În cadrul acțiunii, dr. Hayat Memiș s-a referit la infarctul miocardic și la atacul de cord și a prezentat principalele manevre de resuscitare în cazul atacului de cord. Acțiunea a fost interactivă, membrele comunității având posibilitatea să pună întrebări medicilor prezenți.

În finalul manifestării, profesor dr. Leman Murat s-a referit la necesitatea școlarizării asistenților medicali generaliști și a celor de balneo-fiziologie, din comunitate, cadre medicale căutate atât pe piața forței de muncă din țară, cât și din străinătate.

"Am organizat, în premieră, în acest an, o acțiune destinată sănătății și prevenției bolilor cardiovasculare deoarece aceste boli sunt principala cauză a mortalității în lume. De asemenea, numărul cazurilor de diabet este în creștere, dar, din fericire, este o boală care poate fi prevenită printr-o alimentație corectă. Este bine știut faptul că bucătăria turcească tradițională abundă în diverse sortimente de produse de patiserie și din acest motiv, dorim ca doamnele din comunitatea turcă să fie bine informate cu privire la o nutriție sănătoasă, la riscurile care se supun când alimentația în familie se bazează pe carbohidrați și dulciuri în exces", a declarat președinta Comisiei de femei, Melec Amet.

La simpozion au mai participat președinta Comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, președinta Comisiei de cultură, Serin Turkoglu, președinta Comisiei de femei a UDTTMR, Turchian Bari, precum și soția Consulului General al Republicii Turcia la Constanța Uygar Mustafa Sertel, Ozlem Sertel.

Evenimentul a fost coordonat de președinta Comisiei de femei, Melec Amet, și de vicepreședinta comisiei, Durie Accoium. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4938 secunde