Ședință cu scântei la Consiliul Local Constanța. "Mergeți în instanță!"

1513

Articole de la același autor

Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii iunie, pe ordinea de zi fiind 39 de proiecte de hotărâre. Întâlnirea a avut loc în Amfiteatrul Universității "Ovidius", Campus - Corp C și au fost prezenți 26 de aleși locali. 


De asemenea, au mai fost prezenți și reprezentanți ai societății civile, printre aceștia fiind și mai mulți cetățeni din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți că, în zona lor, urmează să se construiască un bloc cu 10 etaje printre case. Mai exact, este vorba despre un proiect de hotărâre prin care se solicita aleșilor locali aprobarea unui plan urbanistic de detaliu ce vizează construirea unui imobil locuire colectivă situat pe strada Lucian Blaga, nr. 15, investitor fiind SC VDT Construct Impex SRL. 
În acest context, un cetățean din Palazu Mare a luat cuvântul și a spus că la dosarul depus de investitor se află declarații ale vecinilor cum că aceștia ar fi de acord cu construirea blocului, dar, de fapt, acele declarații sunt false. Ulterior, discuția a scăpat de sub control, iar oamenii au devenit tensionați și au început să-i reproșeze primarului că nu-și face treaba așa cum s-ar fi așteptat ei. 


"Nu vă interesează nimic, nu ați venit să stați de vorbă cu noi cum au făcut cei de la PNL. Veniți în cartier cu consilierii locali doar în campania electorală! Am crezut că vă interesează de soarta noastră, dar nu este așa!", au spus două dintre femeile care locuiesc în zona respectivă. 


În replică, primarul Decebal Făgădău a spus că știe foarte bine situația de acolo, că merge săptămânal în cartier și nu doar când este vorba de scandal, așa cum fac cei de la PNL. El a mai adăugat că în mandatul său a contribuit masiv pentru ca acel cartier să nu fie mai prejos decât altele din Constanța. Mai mult, la final, edilul le-a transmis că, dacă nu există înțelegere, singura cale pe care ar putea să o urmeze ar fi să se adreseze instanței de judecată. 


"Doamnă, v-am văzut de cel puțin 20 de ori. Dumneavoastră nici nu locuiți acolo și aveți un teren gol. Investitorul Sterk Plast putea să vină și să construiască imediat un P+6 pentru care avea toate documentele. 


I-am impus să elaboreze un PUD, astfel încât să vă spuneți părerea. Aveți instrumentele legale. Mă bucur că vocea dumneavoastră s-a auzit azi. M-aș fi bucurat să o aud în 2011. Dacă sunteți nemulțumită, vă puteți adresa instanței de judecată", a spus primarul Decebal Făgădău. 


Ulterior, proiectul a fost supus votului și, cu toate că cei opt consilieri liberali au votat împotrivă, proiectul a trecut. 


Proiectul sălii polivalente, în linie dreaptă 


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi ce a generat discuții aprinse făcea 
referire la aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local "Sală Sport Polivalentă - 5.000 locuri", municipiul Constanța, județul Constanța, realizat prin Compania Națională de Investiții "CNI" SA. 


În acest context, a luat cuvântul Victor Cruceru, reprezentant al Clubului Metalul Constanța, care a solicitat respingerea proiectului prin care administrația intenționează să construiască Sala de Sport Polivalentă cu 5000 de locuri. 
Ulterior, proiectul a trecut de votul aleșilor locali, chiar dacă liberalii au fost împotrivă. 
"Proiectul Sălii Polivalente a început, este în linie dreaptă. Sala Polivalentă se va construi chiar dacă unii nu vor acest lucru, chiar dacă se încearcă să ni se pună bețe în roate! Cine este nemulțumit are dreptul să se adreseze instanței de judecată", a transmis edilul Decebal Făgădău. 


Bani alocați pentru investiții 


În altă ordine de idei, cu excepția unuia, toate proiectele aflate pe ordinea de zi au trecut de votul aleșilor locali. Mai exact, a picat la vot proiectul ce viza aprobarea planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de b-dul 1 Mai vechi și strada Timonei, inițiator SC Aries Shipping Agency SRL. 


În plus, au fost rectificate bugetul local pe anul 2019, dar și bugetul de venituri și cheltuieli al RAEDPP Constanța pe anul în curs, în sensul suplimentării surselor de finanțare a investițiilor pentru continuarea programului de reabilitare a imobilelor aflate în administrare. 


Un alt proiect votat a făcut referire la achiziționarea de către RATC Constanța a serviciilor juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare. În plus, aleșii au aprobat regulamentul privind acordarea de finanțări din bugetul municipiului Constanța pentru activități sportive organizate în baza Legii nr. 69/2000 a educației fizice și sportului. Tot pe parte juridică, aleșii locali au decis achiziția serviciilor de asistență, consultanță și reprezentare juridică în vederea soluționării notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001. 


Totodată, au fost votate mai multe proiecte ce făceau referire la aprobarea unor rapoarte de evaluare ce stabilesc prețul de vânzare al unor bunuri imobile proprietăți private ale municipiului Constanța în vederea vânzării directe către anumite persoane sau societăți comerciale. 


În privința investițiilor, consilierii au votat aprobarea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele ce vizează reabilitarea, modernizarea și mansardarea Creșelor nr. 1, 2 și 5 din Constanța. Totodată, a fost avizată documentația lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru consolidarea structurii de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire și dotări sală de tenis de masă în cadrul Liceului "Nicolae Rotaru" din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1704 secunde