S-a rupt lanțul de iubire! ALDE a ieșit de la guvernare

768
S-a rupt lanțul de iubire! ALDE a ieșit de la guvernare - fondaldeiesedelaguvernare-1566852398.jpg

Articole de la același autor

Delegația permanentă a ALDE a votat, ieri, în ședință, ieșirea partidului de la guvernare, alianță cu Pro România și susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, a anunțat liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, el a anunțat că va demisiona de la conducerea Senatului.


"Azi dimineață (n.r. ieri) am avut o întâlnire cu doamna premier, Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de președinte al PSD pentru a discuta în legătură cu salvarea situației - rămânerea sau părăsirea coaliției de guvernare. Și am așteptat de la doamna prim ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente. La toate aceste întrebări la care așteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua, din păcate, n-am avut niciun fel de contrapropunere. Colegii au luat hotărârea de a se renunța la continuarea guvernării împreună alături de PSD", a spus Călin Popescu Tăriceanu.
În plus, el a adăugat că nu va candida la prezidențiale și îl va susține, pentru Cotroceni, pe actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar. 
"Noi vom trece în opoziție. Vă anunț că am renunțat la candidatura la prezidențiale pentru a nu se mai spune că intenția de a părăsi Coaliția este bazată pe decizia PSD de a-și desemna un candidat la prezidențiale. Le-am propus colegilor mei să îl susținem pe Mircea Diaconu", a declarat Calin Popescu Tariceanu.
În altă ordine de idei, miniștrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi excluși din partid, a anunțat liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu.
"Pe cale de consecință a deciziei de a ieși de la guvernare, Biroul Politic și Delegația Permanentă au hotărât retragerea miniștrilor din Guvern și cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecințele. Consecințele înseamnă excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informație legată de vreun membru al ALDE care să nu respecte această decizie", a declarat Tăriceanu, întrebat cum comentează faptul că ministrul de Externe, Ramona Mănescu, nu ar dori să-și dea demisia din Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă.




Victor Ponta: Pro România susține candidatura lui Mircea Diaconu


Pro România susține candidatura lui Mircea Diaconu la Președinția României, a anunțat, ieri, liderul partidului, Victor Ponta.
El a adăugat că formațiunea sa îl susține pe Diaconu în calitate de candidat independent, și nu de membru al Pro România.
"Majoritatea colegilor a fost de părere să-l susținem pe domnul Mircea Diaconu la Președinția României, fiind un candidat altfel. Am încercat cu șefi de partide care devin președinți. Și cei care au câștigat, și cei care au pierdut, n-au avut cum să se desprindă de partid și poate nici nu era necesar. Poate că de data aceasta un candidat independent, cum este domnul Diaconu - nu va fi membru al Pro România - poate fi o soluție pentru ceea ce România așteaptă în acest an în noiembrie", a precizat Ponta la Palatul Parlamentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4257 secunde