Raluca Turcan: "Criza euro nu are legătură cu situația politică"

235
Raluca Turcan:

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, a precizat, ieri, că deprecierea leului și creșterea euro este "o fluctuație temporară", care nu a fost creată de situația economică sau politică din România.


"Creșterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuație temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internațional al fluctuațiilor de cerere și ofertă, a avut de suferit și leul românesc. Am avut o discuție cu ministrul Finanțelor și care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluția economiei românești, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluțiile euro în plan regional", a declarat Raluca Turcan, la B1Tv.


Întrebată dacă nu cumva situația politică instabilă din România a dus la creșterea euro, Turcan a răspuns: "Nu există nicio legătură. În secunda zero în care Guvernul a fost demis și am anunțat alegeri anticipate, leul a avut cea mai bună evoluție și atunci s-a simțit semnalul existent în piață cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv și la așteptarea legată de alegeri anticipate. Așadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de față în România și așteptarea de alegeri anticipate și deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.619 secunde