PSD se reunește în ședință. Situația Guvernului, pe ordinea de zi

345
PSD se reunește în ședință. Situația Guvernului, pe ordinea de zi - psdsereuneste-1567962095.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații se reunesc, astăzi, în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a discuta despre situația Guvernului și a găsi soluții pentru deblocarea activității acestuia, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să numească miniștrii interimari, dar și despre președinția Senatului.


Ședința CExN va avea loc, astăzi, de la ora 18,00, iar principalul subiect de discuție va fi situația Guvernului, a cărui activitate este blocată după ce Klaus Iohannis a refuzat să numească miniștrii interimari propuși de premier, după ieșirea ALDE de la guvernare.


Surse din PSD spun că un alt subiect va fi șefia Senatului, pentru care PSD a anunțat că îl susține pe senatorul ALDE Teodor Meleșcanu.


Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, zilele trecute, că Guvernul nu se poate întruni în ședințe și nu poate nici să emită ordonanțe de urgență, având în vedere că echipa este incompletă.


"Putem avea ședință doar dacă echipa guvernamentală este completă. Eu, totuși, stau și mă întreb și - sincer vă spun, dincolo de orice fel de zonă politică - cred că este o dovadă de iresponsabilitate să lași un guvern, indiferent care ar fi acela, fără instrumentul de a legifera. Dacă - Doamne ferește! - se întâmplă astăzi o calamitate și pentru a rezolva o problemă punctuală este nevoie de un act normativ la nivel de legislație primară, adică ordonanță de urgență, nu se poate emite o ordonanță de urgență. Mai mult, nu se poate emite nici măcar o hotărâre de guvern, pentru că Guvernul nu poate funcționa. Deci, este - zic eu - din păcate, o dovadă de iresponsabilitate a celor care încă țin acest guvern nefuncțional", a arătat ministrul, într-o declarație acordată presei.


Teodorovici a mai precizat că PSD va decide dacă prim-ministrul va supune votului în Parlament o restructurare a Guvernului.
"Aici este decizia partidului, dar cred că trebuie să analizăm foarte atent, așa, ca la carte, și cum așteaptă românii, ambele variante: ce înseamnă o remaniere, ce înseamnă o restructurare a Guvernului, pentru că lumea așteaptă o echipă guvernamentală foarte activă, în principal. A rămas puțin timp până la finalul mandatului nostru, ca Guvern, dar eu spun că se pot face foarte multe lucruri într-un singur an. Dar e nevoie de o echipă activă, energică, determinată și completă, mai ales", a precizat Teodorovici, citat de Agerpres.


Reamintim că joi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge categoric propunerile pentru miniștrii interimari.
"Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii. Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari", a arătat președintele, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8823 secunde