Primarul Mihai Chirica a fost exclus din PSD

171
Primarul Mihai Chirica a fost exclus din PSD - mihaichirica-1518184648.jpg
Majoritatea membrilor Biroului Permanent Județean Iași au votat, vineri, excluderea din PSD a primarului Mihai Chirica. Decizia vine după ce, acum trei zile, Comisia de Etică a PSD Iași a propus sancționarea acestuia pentru atacurile repetate la adresa conducerii social-democrate.


Din cei 23 de membri ai BPJ Iași, 18 au votat, potrivit unui primar social-democrat, pentru excluderea lui Mihai Chirica din PSD.


Alături de Mihai Chirica, au fost excluși din rândul social-demecraților și viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban.


Ședința BPJ Iași a durat circa trei ore.


Săptămâna viitoare, Comitetul Executiv Județean va lua doar act de decizia Biroului Permanent Județean Iași.


Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iași au propus, marți, Biroului Permanent Județean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieșean la adresa conducerii PSD, transmite Digi24.ro.


Reprezentanți din conducerea PSD Iași au confirmat marți seară faptul că membrii Comisiei de Etică au decis cu patru voturi din șapte excluderea primarului de Iași Miha Chirica din PSD, propunerea fiind înaintată Biroului Permanent Județean al organizației.


În contextul conflictului dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, Chirica a arătat că ar fi bine ca partidul să facă o mișcare inteligentă și să-și schimbe conducerea. "Având în vedere ceea ce se întâmplă cu marea masă a românilor față de încrederea pe care o acordă Parlamentului și Guvernului, știut fiind faptul că ambele structuri democratice se confundă în momentul de față cu partidul majoritar, structura majoritară, PSD+ALDE, sigur, ar trebui să îngrijoreze foarte mult și PSD, ca cel mai mare partid al României, în momentul de față să facă o mișcare dacă putem spune și inteligentă și să schimbe conducerea, astfel încât să poată recupera pașii pierduți în 2017", declara primarul Iașiului.


Și pe parcursul anului 2017, edilul a susținut, de mai multe ori, că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze. "Degringolada în care se zbate România de astăzi și PSD de astăzi i se datorează în proporție de sută la sută. Să își dea demisia pentru a nu fi demis. Ar fi ultima măsură de onoare pe care ar putea să o ia, având în vedere că România este pe descreștere, într-un haos evident, politic și administrativ. Și nu cred că haosul mai poate să guverneze în momentul de față", spunea Mihai Chirica în noiembrie 2017.


În februarie 2017, primarul a fost sancționat cu retragerea sprijinului politic pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al PSD la nivel național. Decizia a fost luată de conducerea centrală a PSD ca urmare a criticilor formulate de Mihai Chirica la adresa lui Florin Iordache și a adoptării OUG 13. Primarul declara că Executivul nu trebuie să dea ordonanțe pe Justiție și se poziționa împotriva stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5662 secunde