Primăria Mangalia a demolat încă o clădire insalubră de la marginea orașului

279
Primăria Mangalia a demolat, ieri, cea de-a treia clădire insalubră, de la marginea cartierului de case al orașului, din cele cinci supuse demolării, în baza unor hotărâri ale Consiliului Local. Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că, toți cei care au locuit în respectivele locuințe sociale au primit anterior somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Toate cele 18 camere ale clădirii aflate în stare avansată de degradare au fost eliberate de către foștii chiriași, în urma somațiilor primite, la momentul demolării clădirea fiind goală.


Potrivit administrației publice locale, cei care au fost evacuați din locuințele sociale aveau restanțe foarte mari la plata chiriei și întreținerii sau locuiau în respectivele clădiri fără forme legale. În aceeași zi, în prezența executorului judecătoresc, polițiștilor și jandarmilor, s-a procedat la evacuarea altor familii, pe numele cărora s-au emis hotărâri de evacuare, ulterior de executare silită, din locuințele situate în zona "Barăci". Astfel, șase familii au părăsit locuințele sociale din ultimele două barăci, care urmează a fi demolate, dar și alte patru care locuiesc în imobilele sociale tip bloc, ce aparțin Primăriei Mangalia. Acțiunile de demolare și evacuare s-au desfășurat fără incidente. 


Autoritățile locale din Mangalia au luat această decizie, întrucât, de-a lungul anilor, în acele barăci și-au găsit adăpost indivizi certați cu legea, care nu aveau documente de identitate sau loc de muncă, cei mai mulți ajungând în Mangalia din alte județe ale țării, pentru diverse activități pe durata sezonului estival. 


Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că acest cartier va fi igienizat și redat locuitorilor orașului, "cetățenilor cinstiți, care au un loc de muncă și își duc copiii la școală". 


"În baza hotărârilor CL, vom demola și ultimele două barăci, vom igieniza zona, urmând să construim aici, cu fonduri UE, locuințe sociale, care să fie ocupate de oameni care muncesc, își plătesc utilitățile și își duc copiii la școală", a declarat edilul. 
Precizăm că toate imobilele din acest cartier au fost supuse expertizelor tehnice, în urma cărora, s-a constatat faptul că acestea prezintă un grad ridicat de prăbușire, demolarea fiind singura soluția acceptată, din punct de vedere tehnic și economic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4041 secunde