Primăria Mangalia a demarat procedurile pentru construcția unei școli cu bani europeni

393
Primăria Mangalia a demarat procedurile pentru construcția unei școli cu bani europeni - mangalia-1528730768.jpg
Primăria Municipiului Mangalia a demarat, zilele trecute, procedurile pentru construirea unei unități de învățământ, cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10, "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale". 


Prin acest proiect, se dorește edificarea unei clădiri care va deservi Școala Gimnazială "Gala Galaction" (Nr.5) din Mangalia. În prezent, reprezentanții Primăriei au emis un studiu de fezabilitate privind construcția școlii, iar documentația necesară pentru contractarea fondurilor UE va fi trimisă la Ministerul Dezvoltării până cel târziu la data de 10 iulie.


Conform proiectului tehnic, noua clădire a Școlii nr. 5 va fi construită în incinta unității de învățământ, situată pe Șoseaua Constanței, nr. 27, din localitate. Corpul de clădire va avea parter plus trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile în condiții optime și cu dotări moderne. 


"Actualul corp de clădire va fi recompartimentat și modernizat, iar acolo vom amenaja laboratoare (la parter) și spații administrative (la etaj)", a explicat primarul Mangaliei, Cristian Radu.


El a mai spus că noua construcție va avea, la demisol, sală de sport și vestiare, iar suprafața totală a școlii se va extinde pentru a face loc unui teren de sport în aer liber care va fi amenajat pe o suprafață de aproximativ 400 mp. 


"Precizez faptul că toate aceste date tehnice au caracter informativ, putând suferi modificări, în urma măsurătorilor din teren. Durata totală a proiectului este de 24 de luni, din momentul aprobării finanțării europene", a explicat edilul Cristian Radu. 


Șeful administrației publice din Mangalia a mai afirmat că municipalitatea caută, de mai multă vreme, o soluție pentru elevii Școlii nr. 5, alături de părinți și profesori. 


"Am avut mai multe întâlniri cu profesorii și părinții elevilor de la Școala nr. 5. Este normal ca dumnealor să își exprime public doleanțele privind construcția unei școli care să respecte standardele educaționale. Am încercat să găsim soluții, împreună, iar una dintre propuneri viza mutarea elevilor Școlii nr. 5, în actuala clădire a Colegiului Economic. Din păcate, ideea a fost respinsă de conducerea liceului, din motive obiective. Tot cu bani europeni, am fi putut construi o clădire nouă pentru Colegiul Economic, dar proiectul a fost refuzat, inexplicabil, de conducerea instituției", a completat primarul. 


El a mai spus că axele de finanțare europeană pentru extinderea Școlii nr. 5 au fost deschise recent, iar municipalitatea a demarat imediat procedurile de întocmire a documentației, astfel că identificarea unei soluții a avut continuitate, în contextul unei noi oportunități. 


"Sper ca noua construcție să fie gata cât mai curând și pe această cale fac apel la toate instituțiile implicate să elibereze avizele necesare în timp util, conform legii, astfel încât să putem demara lucrările de construcție", a conchis primarul Radu Cristian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5122 secunde