Prim-ministrul Ludovic Orban explică ce se întâmplă cu pensiile românilor

310
Prim-ministrul Ludovic Orban explică ce se întâmplă cu pensiile românilor - fondpremierulludovicorban-1590073589.jpg

Articole de la același autor

Guvernul are ca prioritate plata pensiilor și salariilor și va crește pensiile, dar numai după o analiză foarte serioasă, în funcție de posibilitățile reale, pentru a avea garanția că acestea vor putea fi plătite, a declarat, ieri, premierul Ludovic Orban.

Problema majorării pensiilor a revenit în discuție, însă, ieri, premierul României, Ludovic Orban, a evitat să dea un răspuns concret, acesta spunând că decizia finală se va lua numai după o analiză foarte serioasă care să și permită plata unor eventuale sume majorate.

"Noi am prevăzut în bugetul de stat sumele necesare pentru asigurarea creșterii pensiilor, vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creșterea pensiilor, dar în același timp vrem să avem garanția că pensiile vor putea fi plătite, pentru că drumul spre iad este pavat de bune intenții. Dacă tu crești un venit public fără să ai resursele financiare și fără să ai garanția că ai capacitatea să plătești fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci și alte instituții financiare, riști să faci numai rău. După șase luni, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evoluția economiei.

De asemenea, vom face prognozele și vom consulta toate prognozele făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții și vom lua decizia în funcție de posibilitățile reale, efective pe care le vom avea", a afirmat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

El a adăugat că prioritatea este plata salariilor și pensiilor, iar oricine critică măsurile Guvernului este "un inamic" al nivelului de viață al oamenilor.

"Oricum, cu siguranță, avem ca prioritate plata pensiilor și salariilor. Acest lucru este fundamental. Credeți-mă, este un efort care nu este foarte ușor în condițiile economice date, cu atât mai mult cu cât vor fi necesare resurse financiare suplimentare pentru a putea susține economia și pentru a putea asigura capitalurile necesare în economie pentru a avea o revenire cât mai rapidă în economie și chiar o dezvoltare, sunt necesare resurse suplimentare. Aș mai spune un lucru: oricine critică măsurile pe care le-am luat și mai ales măsurile pe care trebuie să le implementăm este un inamic al vieții, al sănătății oamenilor și, mai ales, al nivelului de viață al oamenilor. Dacă nu ținem sub control epidemia, nici economia nu va putea reveni cu viteză la normalitate", a mai explicat premierul Ludovic Orban. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde