Președintele Iohannis: Rolul SRI este esențial în contextul pandemiei de coronavirus

160
Președintele Iohannis: Rolul SRI este esențial în contextul pandemiei de coronavirus - sri-1585223196.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații.


Șeful statului spune că rolul serviciului în contextul pandemiei de coronavirus este esențial.


″Împlinirea a 30 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații, ca autoritate a statului cu atribuții în cadrul sistemului național de apărare și securitate națională, survine într-un moment complicat, în care întreaga omenire traversează o criză fără precedent. Ne aflăm în plină pandemie provocată de noul coronavirus SARS-COV-2, iar rolul instituției dumneavoastră este în această perioadă unul esențial.


Ne confruntăm cu o situație complexă, cu o dinamică accentuată, în care provocărilor și amenințărilor clasice la adresa securității statului li se adaugă particularități noi, adesea imprevizibile. În acest context, cu atât mai valoroasă devine contribuția dumneavoastră, capacitatea de analiză și anticipare excelentă a Serviciului fiind de un real folos factorilor de decizie angrenați într-o luptă dificilă de stopare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus", spune șeful statului în mesaj, potrivit Agerpres.


El arată că în cele trei decenii de activitate, misiunile SRI au fost îndeplinite cu profesionalism, patriotism și în limita strictă a atribuțiilor prevăzute de lege și își exprimă aprecierea pentru efortul susținut al Serviciului pentru menținerea stării de securitate națională.


"Serviciul Român de Informații s-a adaptat permanent provocărilor noului climat internațional de securitate, îndeplinind, în același timp, cerințele specifice pentru realizarea angajamentelor asumate de România, în calitatea sa de membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene și de partener strategic al Statelor Unite ale Americii. Vă revin responsabilități pe domenii sensibile, precum cyberintelligence, prevenirea și combaterea terorismului, contraspionaj, amenințări transfrontaliere, securitate economică, apărarea drepturilor și valorilor constituționale și protecția informațiilor clasificate.


Sunteți pe deplin capabili să oferiți în orice moment, la un înalt nivel calitativ, soluții eficiente la solicitările venite din partea administrației publice centrale sau locale. Reputația de care vă bucurați astăzi în rândul partenerilor, colaboratorilor și beneficiarilor este, în principal, rodul calității resurselor umane de care dispune Serviciul Român de Informații. Vă adresez îndemnul ca și în viitor să mențineți nivelul adecvat de pregătire pentru a oferi un răspuns consistent și oportun oricăror evoluții cu potențial de risc la adresa securității naționale", spune Iohannis.


El le mulțumește angajaților SRI pentru "efortul remarcabil și seriozitatea" cu care își îndeplinesc sarcinile care le revin și pentru devotamentul față de țară și de instituție.


"Transmit întregului personal al Serviciului urările mele de bine, împliniri profesionale, putere de muncă și multă sănătate. La mulți ani!", conchide Iohannis.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.376 secunde