Președintele CJC Horia Țuțuianu, somat de liberali să facă public proiectul de buget

510
Președintele CJC Horia Țuțuianu, somat de liberali să facă public proiectul de buget - horiatutuianu6-1581531786.jpg
Liberalii constănțeni sunt indignați de faptul că actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, nu a făcut public proiectul de buget pe anul în curs și îl somează public să facă acest lucru. În acest context, PNL Constanța a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm în continuare:    



"Actuala conducere a Consiliul Județean Constanța continuă bătaia de joc la adresa cetățenilor, mimând transparența și interesul față de banul public și binele județului.

Obligat de lege, președintele CJC, Horia Țuțuianu, îi invită pe constănțeni, vineri 14 februarie, la o dezbatere publică privind bugetul județului pe anul 2020. Doar că acesta tot "uită" de 10 zile să pună la dispoziția publicului tocmai proiectul de buget, cel care ar trebui discutat și îmbunătățit cu propunerile cetățenilor și ale consilierilor județeni. În condițiile acestea, nu putem să nu ne întrebăm cum ar vrea domnul Țuțuianu să dezbatem bugetul? Să îl credem pe cuvânt de pesedist că banii vor fi cheltuiți corect, pe proiecte benefice județului? Nici cei trei simpatizanți ai săi din PSD nu l-ar crede...

Consilierii județeni ai PNL îl acuză pe președintele Horia Țuțuianu că ascunde în mod intenționat proiectul de buget pentru ca opinia publică să nu afle la timp de modul dezastruos în care acesta intenționează să cheltuiască banii publici, așa cum a făcut-o, din păcate, în ultimii trei ani.

Invitația de dezbatere publică, inițiată încă de pe 3 februarie pe pagina web a instituției, nu este decât un simulacru de transparență, o farsă pe care Țuțuianu o regizează cu scopul de a păcăli cetățenii județului Constanța și a-și masca propria incompetență.

Aleșii județeni liberali îi cer public președintelui Horia Țuțuianu să prezinte imediat proiectul de buget pe anul 2020 astfel încât toți cei interesați să poată face propuneri, iar consilierii județeni să poată iniția amendamente în cunoștință de cauză și în folosul localităților din județ. Constănțenii au dreptul să știe pe ce vor fi cheltuiți banii lor, indiferent dacă pesediștilor care conduc CJC le convine sau nu.

Dreptul la dezvoltare și condiții civilizate de trai trebuie să fie garantat tuturor localităților și cetățenilor județului și nu doar acolo unde PSD are interese electorale sau de unde își trage domnul Țuțuianu susținerea politică în propriul partid". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8569 secunde