Pensiile speciale ale primarilor, contestate la CCR. USR a reușit să strângă numărul necesar de semnături

202
Pensiile speciale ale primarilor, contestate la CCR. USR a reușit să strângă numărul necesar de semnături - webvotpublimediaovidiumicsikresi-1531321566.jpg
Pensiile speciale ale primarilor, contestate la CCR. USR a reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a putea sesiza Curtea Constituțională pe Codul Administrativ. Președintele USR, Dan Barna, a precizat că mai mulți parlamentari de la PNL, PMP și neafiliați au semnat sesizarea, fiind nemulțumiți de pensiile speciale pentru aleșii locali.


După ce, în umră cu o zi, USR și PMP făceau apel la liberali să semneze, alături de ei, sesizarea la CCR a Codului Administrativ, liderii USR au anunțat că numărul necesar de semnături, 50, a fost strâns.

Ca atare, legea va fi atacată la Curtea Constituțională, principala nemulțumire fiind pensiile speciale pentru aleșii locali.


"În sesizare, USR arată că pensiile speciale pentru aleșii locali introduse prin Codul Administrativ încalcă principiul egalității cetățenilor în fața legii din Constituție. Coaliția PSD-ALDE continuă, în mod rușinos, să acorde privilegii politicienilor în fața cetățenilor simpli care plătesc taxe și impozite și susțin din banii lor sistemul public de pensii și inclusiv pensiile speciale", a anunțat, pe Facebook, deputatul USR Lucian Viziteu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8216 secunde