Orban: E o neobrăzare din partea Primăriei Capitalei să mai ceară bani din Fondul de rezervă; nu acceptăm

160
Orban: E o neobrăzare din partea Primăriei Capitalei să mai ceară bani din Fondul de rezervă; nu acceptăm - 385791-1576228791.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a calificat, vineri, drept o "neobrăzare" din partea Primăriei Capitalei să mai solicite bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului, subliniind că această cerere nu va fi acceptată.

În debutul ședinței de Guvern, prim-ministrul l-a întrebat pe ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, dacă a primit solicitările formulate de autoritățile locale pentru alocare din Fondul de rezervă.

"Aș vrea să vă mai surprind cu o cerere. Avem o cerere din partea Primăriei Municipiului București de 677.000.000 de lei", a spus Ștefan.

Premierul Orban a precizat că această cerere nu va fi acceptată.

"Primăria București a beneficiat de alocare din Fondul de rezervă al Guvernului de 100.000.000 și mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o solicitare de 677.000.000. Adică ce vrea să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea? Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă", a afirmat Orban.

Ministrul Dezvoltării a arătat că a primit solicitări din partea tuturor prefecturilor.

"Faptul cel mai grav și suprinzător este volumul și dimensiunea acestor cereri", a susținut Ștefan.

Premierul i-a cerut să analizeze cu rigurozitate și să nu accepte solicitarea niciunei primării care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD.

"Analizând aceste solicitări, am văzut că și-au trecut plata unor cheltuieli materiale și servicii, plata unor cheltuieli de investiții. Practic, nu pentru asta sunt destinați banii, ci pentru a permite fiecărei primării să-și încheie anul și să poată să facă față plăților care fac parte din cheltuielile de funcționare. Dacă e vreo problemă legată de pericolul de a pierde fonduri europene din cauza unei lipse de cofinanțări, se poate accepta în mod excepțional și alocarea unei sume, dar numai în localitățile unde nu există resursele financiare. Acum noi nu plătim cheltuieli scoase din burtă", a menționat Ludovic Orban.

El a evidențiat că nu va accepta alocarea niciunei sume pentru primăriile care au mai primit bani din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului.

"Vă atrag atenția să analizați cu mare rigurozitate. Nu vreau să văd pe anexa pe care o veți înainta la hotărârea de Guvern nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1.400.000.000 sau din alte sume de-a lungul anului. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din Fondul de rezervă, nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani. Să vă uitați pe 'deștepții' care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții. Și acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la șmecheria pusă la cale cu Fondul de Dezvoltare și Investiții", a adăugat prim-ministrul.

Ministrul Dezvoltării a dat asigurări că va proceda cum i s-a transmis.

"Așa o să facem", a spus Ion Ștefan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Decembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : PNL susține alegerile anticipate
Pagina a fost generata in 1.4111 secunde