O nouă lege atacată de Klaus Iohannis la CCR

265
O nouă lege atacată de Klaus Iohannis la CCR - lege-1558712803.jpg
Președintele Klaus Iohannis a trimis, astăzi, Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru completarea art. 10 din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar.

Legea prevede că nu sunt incompatibili funcționarii publici parlamentari desemnați, prin act administrativ, să facă parte din consiliile de administrație ale regiilor autonome sau societăților aflate în subordinea, sub autoritatea sau sub controlul Camerei Deputaților, Senatului ori Parlamentului.

Șeful statului susține în sesizarea de neconstituționalitate că, prin conținutul normativ, legea contravine unor norme și principii constituționale.

El arată că articolul unic al acestei legi instituie un paralelism legislativ, ceea ce este contrar Legii fundamentale.

"Este neclar dacă desemnarea funcționarului public parlamentar printr-un act administrativ vizează atât hotărârile Parlamentului sau ale Camerelor acestuia, cât și alte acte administrative individuale emise de alte autorități sau de alte organe ale administrației publice. Astfel, se poate ajunge în situația în care un funcționar public parlamentar să fie desemnat drept membru într-un organ colegial chiar de către un ministru, printr-un ordin de ministru, de Președintele României, printr-un decret prezidențial sau de un organ al administrației publice. (...) În situația în care un funcționar public parlamentar este desemnat printr-un act administrativ să facă parte din "cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite în temeiul actelor normative în vigoare și aflate sub control parlamentar", nu este clar ce instituție va reprezenta acesta și în ce raporturi juridice se va afla cu autoritatea care realizează respectiva desemnare printr-un act administrativ", spune Iohannis, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5045 secunde