Victor Ponta:

"Nu vom avea primari aleși din două tururi și nici președinți de CJ desemnați de consilieri"

459
Președintele Pro România, fostul premier Victor Ponta, afirmă că nu vor fi alegeri locale pentru primari în două tururi de scrutin și nici președinții de consilii județene nu vor fi aleși de consilieri, pentru că PNL "deține acum puterea", iar sistemul actual îi avantajează pe liberali.

"Nu vom avea primari aleși din două tururi și nici președinți de consilii județene aleși de consilieri. PNL deține acum puterea și preferă acest sistem electoral care îi avantajează (primarii lor au prima șansă și vor «transfera» mulți primari de la PSD - miniștrii, prefecții, toți ceilalți reprezentanți ai statului vor acționa pentru ei); nu mai au niciun interes să aplice alt sistem (cum spuneau când erau în Opoziție); toți știm că nu mai este timp pentru modificarea sistemului de vot de la locale prin votul parlamentarilor", a scris Ponta, astăzi, pe contul său Facebook, consultat de Agerpres.

De asemenea, el argumentează că "legea privind alegerea primarilor într-un singur tur a fost adoptată în 2011 de majoritatea parlamentară de atunci a PDL - UDMR", iar "azi, foștii PDL-iști sunt toți în PNL și PMP și și-au schimbat doar declarativ poziția".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6514 secunde