Niculae Bădălău: "PSD își va alege noua conducere la Congresul din 29 iunie"

556
Niculae Bădălău:

Articole de la același autor

Comitetul Executiv Național al PSD a votat, vineri, cu majoritate, propunerea organizării unui Congres al partidului pe 29 iunie, reuniune în cadrul căreia ar urma să fie schimbat statutul și să fie aleasă o nouă conducere. Anunțul a fost făcut, la finalul reuniunii, de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.




"A fost o propunere făcută de către doamna președinte interimar, propunere care s-a supus la vot și a fost adoptată cu majoritate. Va fi un Congres cu alegeri, schimbarea statutului, în primă parte, și a doua parte a Congresului inclusiv, cred, cu validarea candidatului la funcția de președinte al României", a declarat Bădălău.


El a confirmat că data Congresului va fi 29 iunie. Bădălău a precizat că în cadrul Congresului va fi ales un nou Birou Politic.
Președintele PSD Giurgiu a adăugat că, până la Congres, este necesară și o adaptare a programului de guvernare la "nevoile de astăzi".


"O să trebuiască să facem un program politic pe care să-l prezentăm la Congres pentru cetățeni, trebuie să adaptăm programul de guvernare la nevoile de astăzi și, așa cum vă spuneam, probabil să validăm și candidatul la Președinție", a spus Niculae Bădălău, la Digi24.
El a informat că o va susține pe Viorica Dăncilă la funcția de președinte al PSD, dacă aceasta își va depune candidatura. 




Paul Stănescu, demisie surprinzătoare


Tot vineri, senatorul Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD din motive personale,  după cum a declarat președintele interimar al partidului, Viorica Dăncilă, care a susținut că a încercat să îl facă să se răzgândească.
"Într-un partid este obișnuit ca să nu avem același punct de vedere, doar există democrație, fiecare ne putem exprima punctul de vedere și cred că așa este normal. Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia - mie îmi pare rău, am încercat să-l conving să nu-și dea demisia. Paul Stănescu a spus că din motive personale, dar va activa în PSD. Este un membru vechi, este o persoană care iubește foarte mult acest partid", a afirmat Dăncilă la finalul reuniunii Comitetului Executiv Național al PSD.
Potrivit premierului, atât Paul Stănescu, cât și Gabriela Firea sunt oameni de valoare. 


"Trebuie să facem echipă și să ne pregătim pentru următoarele alegeri", a adăugat liderul interimar al PSD.
Întrebată dacă Paul Stănescu a demisionat în semn de protest față de faptul că e prea devreme pentru un congres al PSD, Viorica Dăncilă a spus: "Nu a spus așa ceva Paul Stănescu. A spus că pleacă din motive personale. Eu mă bazez pe Paul Stănescu. Am vorbit și aseară. Astăzi am aflat de decizia domniei sale. Aseară nu știam că Paul Stănescu își dă demisia".
Întrebată dacă este o variantă bună ca PSD să aibă un candidat la alegerile prezidențiale din afara partidului, Viorica Dăncilă a spus: "Luăm în calcul și această variantă. Bineînțeles că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Național. În cadrul acestui CExN au fost foarte multe discuții, au vorbit toți colegii, am vrut părerea tuturor, tocmai pentru a lua cea mai bună decizie, iar votul a fost cel care a stabilit drumul pe care vom merge".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6125 secunde