Alina Gorghiu, despre demisia lui Toader:

"Moțiunea PNL pe Justiție și-a atins scopul"

234
Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că moțiunea simplă inițiată de PNL pe Justiție și-a atins scopul prin retragerea lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiției, dar a atras atenția că modificările la Codul penal votate în Senat reprezintă "pofta pe care a poftit-o Liviu Dragnea", privind prescripția tuturor faptelor penale săvârșite până în anul 2010.

"Prin această schimbare de ministru (n.r. - Tudorel Toader), moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului Justiției și-a atins scopul. Facem apel la toate persoanele care ocupă funcții în statul român, care presupun un trecut profesional de apărat, să rupă orice legătură cu PSD și cu Liviu Dragnea și să se delimiteze să reprezinte această majoritate PSD+ALDE sau să cedeze vreunei presiuni, pentru că duce la «deces profesional», exemplu fiind Tudorel Toader. Codul penal ar fi subiectul care le spune românilor că este pofta pe care Liviu Dragnea a poftit-o. Reducerea termenelor de prescripție îi servește cauza direct, care ajută ca faptele penale comise până în 2010 să fie prescrise", a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, citată de Agerpres.

Liberala a mai opinat că propunerea lui Eugen Nicolicea ca succesor al ministrului Toader la Justiție este o diversiune din partea PSD și a lui Liviu Dragnea și nu crede că acesta va prelua ministerul, iar dacă se va întâmpla, "prin absurd", nimeni din sistemul judiciar nu-i va deschide ușa.

"Într-o Românie care dorește să mențină parcursul european și să rămână stat de drept, respectând anumite standarde, Eugen Nicolicea nu poate fi ministru al Justiției", a punctat Alina Gorghiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0252 secunde