Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă va fi votată în Parlament

240
Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă va fi votată în Parlament - parlament-1560839933.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților și Senatul vor dezbate și vota, marți, în plen reunit de la ora 14.00, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunțat că va asigura cvorumul de ședință, însă nu va vota moțiunea.

Potrivit procedurii parlamentare, o moțiune de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moțiune de cenzură are nevoie de votul majorității deputaților și senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori și deputați.

PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au anunțat că vor susține demersul. Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, joi, că până la acel moment doar 215 parlamentari au anunțat că vor susține moțiunea de cenzură.

În schimb, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a declarat, luni, că nu are emoții și că PSD va asigura cvorumul de ședință, însă nu va vota moțiunea de cenzură în plen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0866 secunde