Monica Macovei: Am desființat SIPA pentru că era folosit pentru șantajarea magistraților

434
Monica Macovei: Am desființat SIPA pentru că era folosit  pentru șantajarea magistraților - monicamacovei-1528636726.jpg
Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că a desființat SIPA în 2006, pentru că existau informații publice că era folosit pentru șantajarea magistraților, iar Comisia Europeană spunea clar că nu se justifică existența unui serviciu de informații în subordinea ministrului Justiției.

"Pentru PSD&ALDE, respectă legea numai cei care modifică Legile Justiției ca să îi pună sub control politic pe magistrați, să îi poată intimida și șantaja, cei care iau independența procurorilor de caz și care măcelăresc legile penale pentru a scăpa politicienii de anchete și pedepse și de confiscări. Sigur că am desființat SIPA (DGPA, militarizat în realitate) în 2006, pentru că existau informații publice că era folosit pentru șantajarea magistraților. În presa vremii, erau articole care arătau cum Rodica Stănoiu și securiștii care au condus SIPA foloseau informațiile acestui serviciu pentru a-i intimida pe magistrați. Iar Comisia Europeană ne spunea clar că nu se justifică existența unui serviciu de informații în subordinea ministrului Justiției", a susținut Monica Macovei, citată de Agerpres.

Europarlamentarul a adăugat că PSD și ALDE susțin despre ea că a "încălcat" legea când a desființat acel serviciu secret care strângea informații despre judecători și procurori, pentru că "scopul lor este controlul magistraților, nu independența lor".

Eurodeputatul a mai susținut că, în timp ce ea e acuzată că a "încălcat" legea prin desființarea SIPA, comisia pesedistului "Iordache-Altă întrebare" a votat modificarea Codului de procedură penală așa încât condamnatul Dragnea să poată cere rejudecarea dosarului referendumului, în care a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare.

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru a clarifica aspectele ce țin de desființarea Direcției Generale de Protecție și Anticoruptie a acordat, zilele trecute, vot favorabil raportului final în urma finalizării activității acestui for, concluzia prezentată de președintele comisiei, senatorul PSD Viorel Salan, fiind că ministrul Justiției din 2005 - 2006 a încălcat legea. La timpul respectiv, ministru al Justiției era Monica Macovei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4747 secunde