Mișcarea România Împreună: Majoritatea PSD-ALDE adoptă măsuri prin care statul poate fi furat

355
Mișcarea România Împreună: Majoritatea PSD-ALDE adoptă măsuri prin care statul poate fi furat - miscarearomaniaimpreuna-1539267240.jpg

Articole de la același autor

Mișcarea România Împreună (RO+) susține că majoritatea PSD-ALDE "continuă să mutileze cadrul legislativ" și adoptă măsuri prin care statul poate fi furat.

"Mișcarea România Împreună (RO+) atrage atenția că, sub perdelele de fum lansate special ca să deturneze publicul de la agende personale, majoritatea PSD-ALDE continuă să mutileze cadrul legislativ. Ultima decizie prin care încearcă să se scape pe sine și pe acoliții săi prevede măsuri prin care poți fura liniștit statul și, dacă ești prins, să dai banii înapoi fără să mai mergi la pușcărie", se arată într-un comunicat de presă al Mișcării România Împreună.

Potrivit sursei citate, sub aparența unor măsuri fiscale prin care se încearcă recuperarea furtului "se oferă prilejul de a scăpa de pușcărie, nicidecum o soluție onestă și funcțională".

Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Cioloș, a afirmat că "se lucrează din greu la reducerea riscurilor pentru cei care fură de la stat".

"Practic, poți fura și, dacă nu se prinde nimeni că ai furat bani de la stat, poți scăpa bine mersi. Dacă totuși se prinde și te trage la răspundere, ți se oferă soluția să dai banii înapoi și ești bine mersi. Bugetul de stat este, în viziunea actualilor decidenți politici, un sac fără fund din care poți fura liniștit dacă ai nervii tari și conexiunile necesare. Nu se mai pedepsesc faptele și se oferă variante să îți trăiești viața liniștit, cu regretul că ai avut ghinion când ai furat. Însă oportunități similare nu i se oferă și cetățeanului obișnuit care are nevoie de servicii de sănătate și educație sau de infrastructură. El așteaptă ca statul să se concentreze pe bunăstarea sa. În tot acest timp, statul, prin majoritatea parlamentară, se preocupă de binele infractorilor. Se dă liber la furat prin lege", a declarat Dragu.

Conform RO+, Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport de admitere pentru proiectul inițiat de Cătălin Rădulescu, modificat de deputații PSD și UDMR, astfel încât persoanele acuzate de evaziune fiscală scapă de urmărirea penală sau chiar de condamnare dacă achită prejudiciul integral, la care se adaugă 20% din suma datorată, prevedere de care se poate beneficia o singură dată. Plata prejudiciului nu trebuie făcută imediat, ci se acordă o "perioadă de grație" de trei ani, iar clemența se aplică și în cursul judecății penale, până la finalizarea procesului, în aceleași condiții, se mai spune în comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.4648 secunde