Ministrul Justiției din Madagascar: "Radu Mazăre va fi predat justiției din România"

666
Ministrul Justiției din Madagascar:
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va fi predat justiției din România, a declarat, ieri, pentru publicația L'Express de Madagascar, ministrul Justiției din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo.


L'Express de Madagascar scrie în ediția sa online că dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre înaintat de autoritățile române a fost primit de Ministerul de Externe din Madagascar, care urmează să îl predea Ministerului Justiției. 


Potrivit publicației citate, Mazăre, care se află deja în a șaptea zi de arest la poliția din Anosy, a fost deja notificat. 
El ar fi cerut azil în Madagascar, iar protecția sa este de competența Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR).
Conform unor surse din cadrul UNHCR citate sub protecția anonimatului de către L'Express de Madagascar, Mazăre "are dreptul de a aștepta răspunsul la cererea sa, care este examinată de Înalta Curte de Justiție (n.r. - din Madagascar), proces prevăzut la 21 ianuarie 2020. În acest timp, nu îl putem forța să părăsească țara în care a cerut azil". 


Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat, luni, că a fost predat autorităților din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanța Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3185 secunde