Memoria victimelor Holocaustului împotriva romilor, omagiată de Guvern

214
Memoria victimelor Holocaustului împotriva romilor, omagiată de Guvern - memoriavictimelor-1564690412.jpg

Articole de la același autor

Guvernul omagiază memoria victimelor Holocaustului împotriva romilor printr-o serie de acțiuni organizate de vineri până duminică.


Cancelaria prim-ministrului, prin Cabinetul consilierului de stat Dana Varga, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, Departamentului de Relații Interetnice, Centrului Național de Cultură a Romilor, Muzeului Național al Țăranului Român, Asociației Șukar Manuș și Asociației Meșteșugarilor și Comercianților Tradiționali Romi, organizează, în perioada 2 - 4 august, un eveniment dedicat Zilei Europene de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor.


Potrivit unui comunicat al Guvernului, acțiunile au scopul să aducă în atenția societății consecințele genocidului săvârșit de regimul nazist asupra omenirii, inclusiv asupra cetățenilor de etnie romă.


"Este important ca generațiile de astăzi și cele viitoare să cunoască adevărul istoric despre Holocaust, dar și progresele pe care România le înregistrează cu privire la recuperarea memoriei Holocaustului, atât la nivel educațional, cultural, dar și în privința unei legislații coerente pentru combaterea discriminării, antisemitismului și xenofobiei asupra romilor, arată sursa citată.


Consilierul de stat Dana Varga a precizat că evenimentele de comemorare a victimelor Holocaustului amintesc de suferințele îndurate de semenii noștri, în mare parte evrei, dar și romi și alte minorități, de consecințele devastatoare ale urii rasiale și de pericolul ideologiilor extremiste''.


"Este de datoria noastră morală să ne asigurăm că astfel de atrocități nu se vor mai repeta vreodată, să înțelegem că drepturile, libertățile fundamentale ale cetățenilor și respectul față de semeni stau la baza evoluției unei societăți democratice", arată Guvernul.


Potrivit programului manifestărilor, vineri vor avea loc o depunere de coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului din România (strada Ion Brezoianu, București), evenimentul de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva romilor, organizat la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu, și o conferință de presă.


"În perioada 2 - 4 august, între orele 10,00 și 18,00, va avea loc, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, un târg cu meșteri și meșteșugari romi. Argintari, căldărari, rudari, anticari și negustori vor veni cu obiecte frumos meșteșugite, numai bune de admirat și cumpărat. Nu vor lipsi bucatele specifice și portul tradițional rom", mai informează Guvernul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6375 secunde