Marcel Ciolacu, de la PSD: "Dacă va trece moțiunea nu vom propune premier"

660
Marcel Ciolacu, de la PSD:

Articole de la același autor

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că în situația în care moțiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier și că există varianta unui guvern de uniune națională.


"Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă această moțiune. După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic și nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experiența guvernării PNL fără un program de guvernare coerent și vedem cu toții și simțim mai ales cu toții costurile. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înțelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Președintele României are atributul de a desemna un prim-ministru și cred că intrăm într-o logică constituțională democratică", a spus Ciolacu, la Digi24.


Acesta a subliniat că important este acum ca pachetul de legi electorale să nu fie modificat altfel decât de Parlament.
"Dar cel mai important pentru România în acest moment este de a stopa acest derapaj. Poți să te joci cu multe când ești la guvernare, dar sub nicio formă cu pachetul de legi electorale. Este atributul Parlamentului în timp rezonabil să îl schimbe", a afirmat Ciolacu.


Legat de numărul de voturi necesar pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, Ciolacu a precizat că "matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD și UDMR".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0773 secunde