Ludovic Orban: "PNL este pregătit să preia guvernarea"

231
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, consideră că alegerile anticipate ar reprezenta cea mai bună soluție pentru România, dar a adăugat că PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării, chiar dacă nu va fi posibilă soluția anticipatelor. 


"După moțiunea de cenzură, noi vom încerca să provocăm alegeri anticipate. Indiferent dacă se merge cu o formulă de guvern tranzitoriu, pentru care ar fi absolut necesar un acord politic al tuturor formațiunilor politice, mai puțin PSD - pentru că asta e structura parlamentară azi - fie fără, dacă nu se poate ajunge la acest acord politic. Pentru a ajunge la alegeri anticipate, e nevoie ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. Cu actuala structură a Parlamentului este extrem de dificil să creezi o majoritate parlamentară, care să sprijine un guvern normal, un guvern decent. Gândiți-vă, cum ați putea să ne vedeți pe noi, de exemplu, într-un guvern alături de formațiuni politice care provin din PSD sau care au girat, au fost alături de PSD în guvernare?", a declarat liderul PNL, la Digi 24. 


El a adăugat că, deși anticipatele reprezintă cea mai bună soluție pentru România, PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării.


"Dacă nu va exista altă soluție, dacă nu va fi posibilă soluția anticipatelor, PNL este pregătit în orice moment să își asume răspunderea guvernării", a precizat el. 


Liderul PNL a mai spus că moțiunea de cenzură va fi depusă în momentul în care în favoarea acesteia se vor strânge minimum 234 de semnături. 


"Săptămâna viitoare - am anunțat că începem discuțiile cu toate formațiunile politice reprezentate în Parlament, mai puțin PSD. Vom avea discuții cu toate grupurile parlamentare, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a scăpa România de această guvernare catastrofală. Opoziția are la dispoziție o moțiune de cenzură, un singur glonț pe țeavă și acest glonț trebuie folosit în momentul în care există cea mai mare șansă ca ea să treacă. Când vom avea minim 234 de semnături, vom depune moțiunea de cenzură", a afirmat Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1087 secunde