Ludovic Orban, declarație importantă despre majorarea pensiilor și salariilor

576
Ludovic Orban, declarație importantă despre majorarea pensiilor și salariilor - paylabromaniacalculatorsalarii-1576231254.jpg
Ludovic Orban a vorbit despre situația pensiilor și majorarea acestora de anul viitor, declarând că "bugetul pârâie".


"Ne-am ferit să avem o ajustare bruscă și asta în condițiile în care avem de plătit creșterea cu 25% a salariilor în sectorul public, de la 1 ianuarie. Avem de plătit creșterea pensiilor, de la 1 septembrie, pe baza legii pensiilor, cu 40%, adică un impact bugetar de 24 de miliarde care sunt cheltuieli suplimentare, care apar în bugetul pe 2020 față de bugetul 2019. Nu mai poate suporta, bugetul pârâie din încheieturi. Nu poți nici să iei măsuri care să inhibe dezvoltarea economică. Ajustarea trebuie făcută gradual, printr-o optimizare a cheltuielilor, o îmbunătățire a colectării, dar mai ales prin susținerea investițiilor", a declarat Ludovic Orban.


Premierul a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a explicat că a găsit o situație extrem de gravă la prefecturi care au solicitat bani mulți. În replică, premierul Orban i-a transmis mininistrului că Guvernul nu are de gând să plăteasc cheltuieli "scoase din burtă". Prim-ministrul a atras atenția că nu vrea să vadă pe listă primării care au primit deja bani din alocările acordate de fostul Cabinet PSD.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5527 secunde